1 Haziran’da normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte, en çok konuşulan kentlerin başında Mersin geliyor. Koronalı günleri en az kayıpla atlatan illerden biri olan Mersin’de, 1 Haziran’dan itibaren bilgi kirliliği had safhaya ulaştı Özellikle sosyal medya paylaşımları vatandaşın kafasını karıştırdı.
Mersin’de yazlıkların hareketlenmeye başlaması ile birlikte vaka sayısının yüzü aştığı yönünde sosyal medya paylaşımları kent yaşayanını olumsuz etkiledi.
Bu süreçte konuyla ilgili yetkililerden bir açıklama gelmemesi ise “Acaba haberler doğru mu?” sorusunu daha çok gündeme getiriyor.
Bu konuda görüşlerini açıklayan vatandaşlar, salgın günlerinde süreci çok iyi yöneten Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun veya Sağlık Müdürlüğü’nün yapacağı bir açıklama ile bilgi kirliğinin sona ereceğini, gerçeğe ulaşarak daha huzurlu olacaklarını dile getirdiler. (Haber Merkezi)