"Zamanlama son derece yanlış" | Güney Gazetesi Mersin

"Zamanlama son derece yanlış"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den 31 ili kapsayan sokağa çıkma yasağının geç saatlerde açıklanmasına eleştiri geldi. Sokağa çıkma yasağının geç kalınmış bir karar olduğunu ifade eden Seçer, “Kararı alma saatinin ya da kamuoyuna açıklama saatinin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygundur ancak bunu gündüz saatlerinde kamuoyuna duyursalardı insanlar da tedbirlerini alırlardı. Sokaklarda, marketlerde gördüğümüz telaşı görmezdik” dedi.




Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sokağa çıkma yasağının geç saatlerde açıklanmasını eleştirdi.

okağa çıkma yasağının geç kalınmış bir karar olduğunu ifade eden Seçer, “Kararı alma saatinin ya da kamuoyuna açıklama saatinin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygundur. Ancak bunu gündüz saatlerinde kamuoyuna duyursalardı insanlar da tedbirlerini alırlardı. 2 günlük temel ihtiyaç maddelerini edinirlerdi. Şimdi sokaklarda, marketlerde gördüğümüz telaşı görmezdik. İnsanlar birbirine hastalık bulaştırmasın diye sokağa çıkmayın diyoruz ama 2 gün tedbir sonucu elde edeceğimiz kazanımı yok ediyoruz.

Dolayısıyla zamanlama son derece yanlış. Gündüz saatlerinde bu karar açıklansaydı bu izdiham tablosu ile karşılaşmazdık. İnsanlar birbiriyle temas etmesin diye bu karar alındı ama zamanlama nedeniyle insanlar bir araya getirildi. ‘Kaş yapalım derken, göz çıkarma’ diye bir deyim vardır. Bu olay tam da bu durumu anlatıyor” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)