TARİHE GEÇTİ UNUTULDU | Güney Gazetesi Mersin

TARİHE GEÇTİ UNUTULDU

Türk futbolunda tarihine geçen Mahmut Yeşilyaprak’ı kimse tanımıyor. 16 yaşında bir Avrupa karşılaşmasına çıkarak Türk futbolunda en genç Avrupa maçında oynayan futbolcu olma başarısı gösteren Mahmut Yeşilyaprak’a gereken hassasiyet gösterilmedi. Ne Mersin İdmanyurdu camiasında hatırlanan ne de Türk futbolunda hatırlanan Mahmut Yeşilyaprak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde spor koordinatörlük görevinin ardından emekli oldu.

TARİHE GEÇTİ  UNUTULDU


HEYECANDAN TİTREDİM

Mersin İdman Yurdu'nun Avrupa Kupası'nda Spartak Varna'ya elendiği karşılaşmada forma giyerek tarihe geçen Mahmut Yeşilyaprak, Varna karşılaşmasını Güney Gazetesi okuyucularıyla paylaştı. Yeşilyaprak maç öncesi heyecandan titrediğini belirtti.

 

İSA ERTÜRK'ÜN ODASINDA KALDIM

"Çıktığım o maç öncesinde genç milli takıma çağrıldım" diyerek sözlerine başlayan Mahmut Yeşilyaprak, "16 yaşında çok güçlüydüm. Milli takımdan döndüm.Günümüzün Mersin Polis Evi'nin orda Neptün Oteli vardı. Hocamız kampa çağırdı. 1 gün gitmedim kampa.İkinci gün Yusuf Ömür çağırdı.Kampa gitmiyor musun? dedi. Kampın doğru dürüst ne olduğunu bilmediğim için gitmediğimi söyledim. O da bana malzemelerimi alıp gitmemim gerektiğini söyledi. Kampa gittiğimde hocalarım neden gelmediğimi merak ettiler. Yusu hocamın bana söylediğini ileterek kampa girdim. İsa Ertürk'ün odasında kaldım. İsa abide ilk Dünya karmasında oynayan futbolcu. İkimiz kaldık kampta. İdmanlara çıktım. Çift kale falan yaptık. Ardından bir hazırlık maçı oynadık. Bu maçta banko top oynadım. İsa abi serbest oynadı ben ön libero" dedi.

 

ŞEKERLİ KAHVE İÇTİM

Yetenekli futbolcular arasında ilk 11'de yer almasını şaşkınlıkla karşıladığını açıklayan Yeşilyaprak sözlerini şöyle tamamladı: "Maç kadrosu açıklanacak. Toplantı salonundayız.Bekliyoruz 1-Atıf, 2-Abdülkerim, 3-Nasır derken bir baktım kendimi duydum kadroda. Heyecandan ayaklarım titremeye başladı. O kadar büyük yetenekli oyuncuların arasında kendimi kadroda bulmam, gerçekten heyecanlandırdı. Türkiye rekorunu kırarak Mersin İdmanyurdu 23 milyona transfer yapmıştı. Büyüklerim yanıma geldiler. Benim heyecanlı olduğumu gördüler. Aşağıya indik. Bana şekerli kahve içirdiler. Bana mahallede nasıl oynuyorsam öyle oynamam gerektiğini söylediler. Sahaya çıktık. Allah birazda yardım etti. Çok iyi top oynadım. Son 10 dakika İsa abi yoruldu. Mahmut sen git ileriye dedi. Bende son 10 dakika ileride top oynadım. 1 şut vurdum top direkten döndü. 1 şut daha vurdum kaleci 90'dan çıkardı. Halen maçı izleyenler bana o şut gol olsaydı sen burda durmazdın Fenerbahçe, Galatasaray'a giderdin diye."