Yanlış maske kullanımı vahim sonuçlar doğurur | Güney Gazetesi Mersin

Yanlış maske kullanımı vahim sonuçlar doğurur

Önceki dönem Mersin Tabip Odası Başkanı ve işyeri hekimi Dr. Ful Uğurhan, yanlış maske kullanımının vahim sonuçlara neden olabileceğini belirterek, “Maske defalarca çeneye indirilip sonra yüze çekiliyor. Eller; ağız, burun, gözle pek çok kez temas ediyor. Bu şekilde kovid salgını ile mücadele edilemez” dedi.

Yanlış maske kullanımı vahim sonuçlar doğurur


ESRA ŞASİ YAĞMUR

Önceki dönem Mersin Tabip Odası Başkanı ve işyeri hekimi Dr. Ful Uğurhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında maske kullanımına dikkat çekti. İşçilere verdikleri birebir eğitimlerde, çalışma sırasında maskenin defalarca indirilmemesi gerektiğini anlattıklarını ifade eden Uğurhan, şu uyarılarda bulundu:

“Yanlış maske kullanımı, maske kullanmamaktan daha vahim sonuçlar doğurur. İşyeri hekimi olarak işçilerimize bire bir eğitim vermemize rağmen, çalışma sırasında bu maske defalarca çeneye indirilip sonra yüze çekiliyor. Eller; ağız, burun, gözle pek çok kez temas ediyor. Bu şekilde kovid salgını ile mücadele edilemez. Devlet acilen sanayi ve tarım gibi sektörlerde çalışanların ve işverenin kayıplarını karşılayacak önlemleri almak şartıyla işyerlerini tatil etmeli. Türkiye’de şimdiye kadar görevi başında ölen 3 hekimden birinin iş yeri hekimi olduğunu unutmayalım. İş yerleri, servisler, yemekhaneler fiziksel mesafenin korunmasına olanak tanımayan yerler. Çok geç olmadan emekçiler de hakları korunmak şartıyla evde kalsın.”