Ücretli öğretmenlerin mağduriyeti giderildi | Güney Gazetesi Mersin

Ücretli öğretmenlerin mağduriyeti giderildi

16 Mart’tan bu yana eğitime verilen zorunlu ara ücretli öğretmenleri ve usta öğreticileri tedirgin etti. Maaş alamayacakları kaygısı yaşayan öğretmenlerin mağduriyeti giderildi. Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, gecikmeli kararın ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler arasında buruk bir sevinç yarattığını söyledi.

Ücretli öğretmenlerin mağduriyeti giderildi


Esra Şasi Yağmur

Türkiye’de her geçen gün etkisini arttıran coronavirüsü can almasının yanı sıra birçok alanda hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.  Alınan önlemler kapsamında 16 Martta eğitme ara verilmiş, öğrenciler evlerinde uzaktan eğitim programıyla eğitime devam etmeye başlamıştı. Ancak eğitime ara verilmesi ile 80 bin 583 ücretli öğretmen ücretlerinin ödenmeyeceği kaygısını yaşamaya başladı. Konuyu gündeme getiren ve bununla ilgili defalarca açıklama yapan Kamu Emekçileri Konfederasyonun (KESK) talepleri hükümet tarafından dikkate alındı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak yaptıkları açıklamalarda mağdur olan öğretmenlerin ücretlerinin ödeneceğini duyurdu.

Konuya ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan  Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, salgın nedeniyle okullarda eğitime ara verildiğini anımsatarak , yaşanan bu durumdan dolayı ücretli öğretmen ve usta öğretici öğretmenlerin ücret alamayacakları kaygısını yaşadıklarını anlattı. Sendikalarının bu konuyu birçok kez gündeme getirdiğini anlatan Sümbül, öğretmenlerin mağduriyetinin giderildiğini ifade etti.

HAK KAYIPLARINA SESİZ KALMAYACAĞIZ

Alınan bu kararın gecikmeli olduğunu, ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler arasında buruk bir  sevinç yarattığını anlatan Sümbül, “Okullara salgın nedeniyle ara verilmesi ile birlikte ücretli öğretmenler ve usta öğreticilerin fiilen derse girememesi nedeniyle ücret alamayacakları belirtildi. Milli Eğitim Bakanı ücret ödenmemesine gerekçe olarak da bakanlığının ücret genelgesini öne sürdü. Sendikamız ve kamuoyunun tüm ısrarlarına rağmen bu tavır sürdürüldü. Oysa sendikamızın da vurguladığı gibi bu durum basit bir düzenleme ile giderilebilirdi. Sadece aldıkları ders ücretiyle geçimlerini sağlamaya çalışan ve ihtiyaç olduğu için görev aldıkları halde atamaları yapılmayan meslektaşlarımız bu zor salgın günlerinde, zaten geçim sıkıntısı yaşıyorken ders ücretlerini de alamadılar. Nihayet  Bakanlar Ziya Selçuk ve Berat Albayrak’ın artarda yaptıkları açıklamalarla ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin de ders ücret alabilecekleri duyuruldu. Sendikamız Eğitim-Sen ve kamuoyunun baskıları sonucu geri adım atılması bizler açısından sevindirici. Ancak ücret alamayacağı kaygısını bugüne kadar yaşattıkları meslektaşlarımızın gecikmiş buruk bir sevinç içinde olduklarını biliyoruz. İnsanlara bunu yaşatmaya kimsenin hakkının olmaması gerekir. Düzeltilmiş dahi olsa, böyle basit durumlarda bile bu sıkıntılı kararlara yol açılması bizleri üzüyor. Bundan sonra da hak kayıplarına sessiz kalmayacağımızı ve üyemiz olsun veya olmasın mağdur olan emekçilerin yanında olmaya devam edeceğimizi herkesin bilmesini isterim” dedi.