Şampiyonluğa virüs engeli | Güney Gazetesi Mersin

Şampiyonluğa virüs engeli

İçel İdman Yurdu’nun BAL’da ki şampiyonluk yürüyüşü virüs engeline takıldı. 22.haftayı lider olarak kapatan kırmızı-lacivertlilerde futbolcular evlerine gönderilirken TFF’nin nasıl bir karar vereceği ise merak konusu oldu

Şampiyonluğa virüs engeli


AHMET SÜTCÜ

Sezona İçelspor – Mersin İdman Yurdu birleşiminden ‘İçel İdman Yurdu’ adıyla merhaba diyen kırmızı-lacivertlilerin şampiyonluk yürüşü virüs engeline takıldı. Ligde çıktığı son 8 maçı kazanan İçel İdman Yurdu, ligde zirvede yer alıyordu. Kırmızı-lacivertlilerin, grupta oynayacağı 4 maçı korona virüs nedeniyle süresiz ertelendi.

TEK YENİLGİSİNİ SORGUN’A KARŞI ALDI

İbrahim Baş yönetiminde mücadele eden İçel İdman Yurdu, Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5.Grup’ta Ceyhanspor ile şampiyonluk mücadelesi veriyor. Sezon öncesinde iddialı kadro kurarak dikkatleri üzerine çeken İçel İdman Yurdu, ligde çıktığı ilk 12 maçta yenilgi yüzü görmedi. Ligin ilk yarısının son maçında deplasmanda Sorgun Belediyespor’a konuk olan kırmızı-lacivertliler rakibine 3-0 mağlup oldu. İçel İdman Yurdu ligin ilk yarısında çıktığı 13 maçta; 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

ARA TRANSFER DÖNEMİ HAREKETLİ GEÇTİ

Ligin devre arasını Antalya’da kamp yaparak geçiren kırmızı-lacivertliler, ara transfer döneminde ise hareketli günler geçirdi. Kadrosuna; Burak Bilgen, Necati Önal, Hakkı Tosun, Ayberk Tuncer, Hakkı Tosun, Barış Civelek ve Bünyamin Demir ile güçlendiren İçel İdman Yurdu, ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı. Ligin ikinci yarısının ilk maçında İdman Yurdu 1925 ile evinde 1-1 berabere kalan İçel İdman Yurdu, 1925 maçının ardından çıkışa geçti. Kırmızı-lacivertliler, 1925 maçından sonra oynadığı; Kapadokya Göremespor, Mucur Yabanlıspor,Yahyalıspor, Reyhanlıspor, Pozantıspor, Büyükşehir Belediyesi Meskispor, Tüysüzspor ve Eşmekaya Sultanhanıspor  maçlarını kazanarak yenilgi yüzü görmedi. İçel İdman Yurdu son oynadığı maçta Eşmekaya Sultanhanıspor’u 1-0’lık skorla mağlup ederken aynı gün ve saatte Ceyhanspor’un evinde oynadığı Talasgücü Belediyespor maçından 1-1’lik skorla ayrılmasıyla haftayı lider olarak tamamladı.

FUTBOLCULAR EVLERİNE GÖNDERİLDİ

22.hafta oynanan maçların ardından lider olarak 23.haftaya giren kırmızı-lacivertliler, Talasgücü Belediyespor maçının mesaisini kendi tesislerinde yaptığı antrenmanlarla sürdürdü. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri antrenman yapan İçel İdman Yurdu, liglere verilen süresiz erteleme haberinin ardından evlerine gönderildi.

Liglerin ertelenmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun nasıl bir karar vereceği ise merak konusu oldu.