Bedriye Korkankorkmaz’ın yeni şiir kitabı çıktı! | Güney Gazetesi Mersin

Bedriye Korkankorkmaz’ın yeni şiir kitabı çıktı!

Şair ve yazar Bedriye Korkankorkmaz’ın yeni şiir kitabı Paslı Deniz, ArtShop Yayıncılık tarafından yayınlandı.

Bedriye Korkankorkmaz’ın yeni şiir kitabı çıktı!


Şair ve yazar Bedriye Korkankorkmaz’ın yeni şiir kitabı Paslı Deniz, ArtShop Yayıncılık tarafından yayınlandı. Şiirlerinde genel olarak “insan”, “aşk”, “ölüm” temasını işleyen Korkankorkmaz, toplumsal olanla bireysel olan arasında sarsılmaz bir denge kuruyor. Paslı Deniz, yaşadığımız şu zorlu günlerde bize bir kez daha insan olmanın, sevmenin önemini anlatacak bir kitap.

BEDRİYE KORKANKORKMAZ

19 Haziran 1965’te Bingöl’de doğdu. Şiirleri, öyküleri, kitap tanıtım yazıları, şiir üzerine yazdığı yazılar ve söyleşileri, Cumhuriyet Kitap, Öteki-siz, Budala, Mortaka, Kavram Karmaşa, Kül, Genç Kalemler, Lacivert, Berfin Bahar, Hayvan, Ünlem, Güzel Yazılar Andız, Kendi, Damar, Bireylikler, Çağdaş Türk Dili, Pencere, Öğretmen Dünyası, ABC, Ardıçkuşu, Aykırı Sanat, Papirüs, Kuvay-i Milliye, Virgül, Kültür Çağlayanı, Parşömen, İnsancıl, Her şeye Karşın, Afrodisyas, Güncel Sanat, Evrensel, Kanon 2010, Şiirden Amanos Yazıları, Koridor, Emeğin Sanatı, Kıyı, Yaba, Süveyda Edebiyat, Edebiyat Nöbeti,Çini Kitap, Telgrafhane Aydınlık Kitap, Mühür, Patika, Sarmal Çevrim, Sancı, Düşünbil ve Güney gibi dergilerde yayımlandı. Yapıtları : Vecihi Timuroğlu Kitabı, Yayına Haz. Bedriye Korkankorkmaz, Nazire Akbulut, A.Alper Akçam, Munise Yıldırım. Yom Yayınları. Yaşamak Çocuğum (Şiir) Kitaplarla Söyleşi (Deneme/ İnceleme/Biyografi) Ruhlarla Söyleşi (Deneme/ İnceleme/ Biyografi) Tinsel Söyleşiler (Deneme/İnceleme/Biyografi)

Ödülleri: 68’liler Birliği Vakfı tarafından düzenlenen şiir yarışmasında “Başarı Ödülü” (1998) —İnsan Hakları Derneği tarafından düzenlenen şiir yarışmasında “Övgüye Değer Ödülü”. ( 1998)

 

 

paslı deniz

 

var gibi göstermedim olmayanı

bakışlarınızın pasıyla yıkadım yüzümü

binlerce pıtrak yapıştırdım dilsizliğime

ruhumda dile geldi susan bakışlarınız 

 

benim içinizde yaşadığıma

yalnız sözcüklerim tanıklık edecek 

sokakların gölgesine gömdüğüm yalnızlığım

harflerin öğütmediği adımı şiirlerimle parlat

 

öyle bir yere vardım ki kendimde

nesneler insanlara dönüştü gözlerimin önünde

gülüşüm bakışlarınızda esen rüzgâr

aşınmış denizlere koşan ırmaktır

 

ey doğduğum topraklar

ormanlar utandı köklerimin çıplaklığından

ben ne yüzmeyi bilirim ne unutmayı sevdiklerimi

taş kesilmiş ruhumun paslı denizi bile yosun kokar