Spordan önce sağlık.. | Güney Gazetesi Mersin

Spordan önce sağlık..

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen liglerin durumu belirsiz. TKSBL’nin şimdiki haliyle tescil edilmesi ağırlık kazanıyor. Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, “Önce sağlık. Keşke ligler bir ay önce ertelenseydi” dedi.

Spordan önce sağlık..


Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen liglerin ne olacağı belirsizliğini korurken, genel görüş ertelemede geç kalındığı yönünde. Liglerin ertelenmesi sonrasında özellikle Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden takımların tüm yabancıları ülkelerine döndü. Bu da Kadınlar Basketbol Ligi açısından büyük handikap olarak görülüyor. Bu nedenle Erkekler de maçların bir süre sonra oynanması gündeme gelse dahi, Kadınlar Ligi’nin ertelemenin yapıldığı tarihteki duruma göre tescil edilmesi konusu ağırlık kazanıyor.

Federasyona yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre TKBSL büyük olasılıkla bugünkü sıralamaya göre tescil edilecek. Lige katılmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi ile düşmesi kesinleşen Canik Belediyespor küme düşecek. Alt ligden de iki takım Süper Lige çıkacak.

 

YILDIZOĞLU;” ÖNCE SAĞLIK!”

Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyespor ve Milli Takımlar Baş antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, liglerin oynanmasından çok sağlık probleminin öncelikli olduğunu vurgu yaparak, “Önce sağlık gelir. Sağlık olmazsa spor da olmaz. Keşke ligler daha önce ertelenseydi. Şimdi büyük bir belirsizlik hakim. Tabi ki kısa sürede bu salgın atlatılır ve öncelikle yaşam normale döner. Tüm arzumuz bu” dedi.

Yıldızoğlu, Kadın Basketbol takımlarında mücadele eden tüm yabancıların ülkelerine döndüğünü ve   liglerin tekrar devamı kararı alınması halinde bu oyuncuların Türkiye’ye dönmelerinin zor olduğunu ifade etti.

Böylesi bu durumda da liglerin oynanmasının zor olduğunu belirten Yıldızoğlu, “Kadın milli takımımızın da Temmuz ayı programı vardı.  Hem kamp hem turnuva maçları oynayacaktık. Bu konuda da şimdilik hiç kimseden bir ses-seda yok. Bekleyip ona göre hareket edeceğiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)