ÇBK’dan Fenerbahçe’ye destek! | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’dan Fenerbahçe’ye destek!

ÇBK’dan Fenerbahçe’ye destek!


Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi,  korona virüsüne yakalanan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı’na geçmiş olsun mesajı yayınlayarak destek verdi.

TÜRKİYE’DE VİRÜS İLK FENERBAHÇE’DE GÖRÜLDÜ

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs, Türkiye'de de etkilerini göstermeye başlarken hem can almış, hem de yüzlerde kişide görülmüştü. Geçtiğimiz günlerde alınan kararla Türkiye'deki tüm spor müsabakalarının askıya alındığı açıklanmıştı. Öte yandan sporu da vuran bu virüs Fenerbahçeli basketbolcularda da görüldü. Sarı lacivertliler, yaptığı açıklamada Basketbol A Takımı'nın bazı oyuncularında koronavirüs görüldüğünü açıkladı.

ÇUKUROVA’DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Yapılan açıklamanın ardından birçok kulüp geçmiş olsun mesajı yayınlayarak Fenerbahçe Beko’ya destek verdi. Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Ligi’nde Mersin’i temsil eden Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Fenerbahçeli basketbolculara geçmiş olsun mesajında bulundu. Yapılan açıklamada; “Çukurova Basketbol Organizasyonu olarak, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol A Takımı oyuncularına ve idari kadro çalışanlarına geçmiş olsun diyor, test sonuçlarının negatif çıkmasını temenni sunuyoruz” ifadelerini kullanıldı.

OYUNCULAR EVLERİNE GÖNDERİLDİ

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, basketbol takımında gerçekleştirilen korona virüs testinden sonra, oyuncuların hastahane de yatmalarını gerektirecek bir durum olmadığını açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı sporcularımız, teknik kadromuz ve idari çalışanlarımız yapılan rutin tetkiklerde Covid-19 bulgularına rastlanması sebebiyle detaylı değerlendirilmeleri amacıyla hastaneye sevkleri gerçekleştirilmiştir. Hastanede COVID-19 şüphesi ile detaylı olarak değerlendirilen oyuncularımıza gerekli tüm tahlil ve tetkikler yapılmış ve test için alınan numuneleri Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvarına gönderilmiştir. Yapılan tıbbi değerlendirmede, şu an için hiçbir oyuncumuzda hastanede yatmalarını gerektirecek bir klinik tablo söz konusu değildir. Bir idari çalışanımız ise hastanede tedbir amaçlı kontrol altında tutulmaktadır. Takım oyuncularımız evde sosyal izolasyonla yakın takip edilmektedirler. Sağlık Bakanlığımızdan gelecek test sonuçları sonrasında kamuoyuna yeni bir açıklama yapılacaktır."