Vatandaş eve kapandı | Güney Gazetesi Mersin

Vatandaş eve kapandı

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsünün Türkiye’ye de sıçramasının ardından uzmanların “kalabalık yerlerde bulunmayın!” uyarısı üzerine Mersin’de vatandaşların çoğu hafta sonunu evlerinde geçirdi. Virüs nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar sokağa çıkmaktan ve alış veriş merkezlerine gitmekten kaçındı. Pozcu’da hafta sonu tıklım tıklım olan bazı cadde, sokak ve AVM’lerdeki insan kalabalığının yüzde 60’a yakın azaldığı belirtildi. AVM’lerin bulunduğu bölgelere yolcu taşıyan minibüsçüler ise işlerinin azlığından dert yandı.

Vatandaş eve kapandı


Hasan KÜÇÜK   

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsünün Türkiye'ye de sıçramasının ardından uzmanlar vatandaşları “kalabalık yerlerde bulunmayın!” yönünde uyardı. Bu uyarıyı dikkate alan Mersinlilerin çoğu hafta sonunu evlerinde geçirdi. Vatandaşların zorunlu ihtiyaçları dışında evlerinden dışarıya çıkmadığı görüldü. Vatandaşların dışarı çıkmaması üzerine sokaklarda sakinlik göze çarparken, AVM’lerdeki durgunluk dikkat çekti. Normal zamanlarda insanların yoğun olarak bulunduğu AVM’lerdeki lokantalarda insanların oldukça az olduğu görüldü. Sokaklardaki sakinlik minibüsçülerin işlerini de etkiledi. Çarşıdan Pozcu’ya yolcu taşıyan toplu taşıma araç sürücüleri de yolcu bulamamaktan dert yandı. Pozcu Koop’ta minibüsçülük yapan Serhat Can, hafta sonu tıklım tıklım insan dolan caddelerin artık boş olduğunu söyledi. İnsanların tedirgin olduğunu ve bu nedenle zorunlu ihtiyaçları dışında dışarıya çıkmadığını ifade eden Can, “Bu nedenle işlerimiz yüzde 50, yüzde 60 azaldı. Hafta sonu Adana’dan, Tarsus’tan insanlar Mersin’e gezmeye gelir AVM’lere giderdi. Bu hafta yoğunlukta ciddi bir azalma oldu” şeklinde konuştu.

Pozcu’nun en işlek yerinde seyyar satıcılık yapan bir kadın ise “Normalde burası hafta sonu çok kalabalık oluyordu. Virüs olayı olduktan sonra insanlar sokağa çıkmak istemiyor. Sokaktaki insan kalabalığında yüzde 50-60’a yakın azalma var” ifadelerini kullandı.

Normalde hafta sonları yoğun kalabalığın olduğu alışveriş merkezlerinde sakinlikte dikkat çekti. Forum AVM’deki esnaflar tedirgin olan bazı insanlar dışarı çıkmak istemediğini bu nedenle iş yoğunluklarında gözle görülür bir düşüş olduğunu ifade etti. Özellikle kafe, restoran ve yiyecek türü satan esnaflar işlerinin durgunluğundan dert yandı. Esnaflar daha önce insanların sıraya girdiği iş yerlerinin önlerindeki boş masaları gösterdi.

Korona’dan gençlerin daha önce yoğun olarak ilgi gösterdiği Kushimato Sokağı’da nasibini aldı. MEÜ ve okulların tatile girmesi ve insanların tedirgin olması nedeniyle sokakta gençlerin azlığı dikkat çekti.