Hekimlerden buruk kutlama | Güney Gazetesi Mersin

Hekimlerden buruk kutlama

14 Mart Tıp Bayramı, hekimlerce buruk bir törenle kutlandı. 14 Mart’ı bayram değil, mücadele günü olarak görmek zorunda kaldıklarını belirten Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, “Bir yandan hekimlerin özlük hakları için mücadele ederken diğer yandan da halkın ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkı için mücadele ettik” dedi.

Hekimlerden buruk kutlama


ESRA ŞASİ YAĞMUR

14 Tıp Bayramı Mersin Tabip Odası’nın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği törenle kutlandı. Hekimler, Atatürk anıtına çelenk sundu ve görevlerini ifa ederken hayatını kaybeden meslek mensupları için saygı duruşunda bulundu.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, burada yaptığı konuşmada, 14 Mart’ın Tıp Bayramı olarak kutlanmasının 101. Yılına ulaşıldığını kaydetti.

Antmen, “Bundan 101 yıl önce tıbbiyelilerin Kurtuluş Savaşı’na katılması sonucu kutlanılmaya başlanan bir bayram bu ne yazık ki.  Ne yazık ki diyorum, çünkü son 10 yıldır buraya geliyoruz, çelenk sunuyoruz ama bayram olarak kutlamamız istenmiyor. Sağlıkta yapılanlar, hem çalışanlar açısından, hem halkın sağlık hakkı açısından yapılanlar bugünü bir bayram olarak görmemizi engelliyor. Bir mücadele günü olarak görüyoruz. Bir yandan hekimlerin özlük hakları için mücadele ederken diğer yandan da halkın sağlık hakkı için, halkın ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkı mücadele ettik. Bu mücadelemiz sürecek ve umut ediyorum ki çok yakın bir tarihte bugünü yeniden bayram olarak kutlayacağız” ifadelerini kullandı.