Kolonya satışı patladı | Güney Gazetesi Mersin

Kolonya satışı patladı

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından Mersin’de kolonya satışları patladı. Kolonya satıcısı Hakan Evcioğlu, ellerinde kolonya kalmadığını ifade ederek normalde bir yılda sattıkları ürünü 2 günde tükettiklerini söyledi.

Kolonya satışı patladı


Zeliha Özipek

Koronavirüs vakasının görülmesinin ardından vatandaşlar kolonya, maske ve dezenfektan ürünlerine yöneldi. Vatandaşların bir andaki yoğun talebi sonrası kolonya satıcıları ürün yetiştiremez hale geldi.

Yoğurt Pazarı civarında kolonya satan Hakan Evcioğlu iki gündür işlerinin çok yoğun olduğunu belirtti. koronavirüsten dolayı insanlarların kolonyaya yöneldiğini ifade eden Evcioğlu, “Kolonya yetiştiremiyoruz. Satışlarımız katlandı. Günde 3-5 tane satarken şimdi kolonya yetiştiremiyoruz. Yok satıyoruz. Stoğumuz bitti. Biz bu kolonyaları direk bayiden getiriyoruz. Dağıtım yapıyoruz. Bayramlarda bile bu kadar çok satmamıştık” dedi.

Bazılarının bunu fırsat bildiğini anlatarak vatandaşları bunlara meydan vermemeleri konusunda uyaran Evcioğlu, “Bazı fırsatçılar fiyatları artırıyor ama bizde fiyat artışı yok. Biz büyük bir firmanın bayiliğini yapıyoruz. Önceki fiyatlarımız ne ise ondan satış yaptık. 200 gram kolonyayı 10, 400 gramı 15 TL’den sattık. Ancak elimizde ürün kalmadı” ifadelerini kullandı.