Sakatat fiyatları etle yarışıyor | Güney Gazetesi Mersin

Sakatat fiyatları etle yarışıyor

Piyasada yeteri kadar et sirkülasyonunu olmadığı için sakatat fiyatlarının etle yarışır hale geldiği bildirildi. Mersin Kasaplar Çarşısı esnaflarından Ali Çınlar, Piyasada yeteri kadar et sirkülasyonunun olmaması ve et satışının zayıf olmasının sakatat fiyatlarını olması gerekenin yüzde 20-30 üzerine çıkardığını söyledi.

Sakatat fiyatları etle yarışıyor


Hasan KÜÇÜK

 

Piyasada yeteri kadar et sirkülasyonunu olmadığı için sakatat fiyatlarının etle yarışır hale geldiği bildirildi.

Mersin Kasaplar Çarşısında sakatat satan Ali Çınlar et ve sakatat piyasasının dip noktada olduğunu söyledi. Piyasada yeteri kadar et sirkülasyonunun olmaması ve et satışının zayıf olmasının sakatat fiyatlarını olması gerekenin yüzde 20-30 üzerine çıkardığını ifade eden Çınlar, “Et satışı az olduğu için piyasaya yeteri kadar sakatat çıkmıyor. Normalde sakatat fiyatları et fiyatlarının yüzde 20-30 gerisinde olması lazım. Ama başa baş oldu. O yüzde 20-30 sakatatın avantajı kapandı. İnsanların alım gücü zayıf bu bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor” şeklinde konuştu.

Bir kilo koyun ciğerinin 60 lira olduğunu anlatan Çınlar, “Normalde bu 40-50 lira olması lazım. 1 kelle 40 TL. Bu kellenin 30 lira olması lazım. Fiyatlar şişirilmiş olunca sürüm zayıf oluyor. Kemiksiz koyun etinin kilosu 60 TL. Etin 60 lira olduğu bir yerde ciğerin 45-50 lira olması lazım ama ciğerde 60 lira. Geçen seneye göre fiyatlar yüzde 20-25 arttı. Geçen sene dana eti 40 lira idi. Şimdi 50 lira. Fiyatlar girdi fiyatlarının yüksekliğinden dolayı artıyor. Besicilik ölüyor. Sebep bu” ifadelerini kullandı.