ÇBK’dan Kadınlar Günü Mesaisi.. | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’dan Kadınlar Günü Mesaisi..

Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi tarafından organize edilen,”Bir Mimoza da sen yetiştir” sloganıyla oynanan maçta ÇBK , baştan sona üstün götürdüğü maçı farklı kazandı..

ÇBK’dan  Kadınlar Günü Mesaisi..


İbrahim AYDEMİR

Mersin ve Adanalı kadın basketbolcular, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kozlarını paylaştı. Üniversiteli Kadınlar  Derneği Mersin Şubesi tarafından organize edilen  maç Edip Buran Spor Salonu’nda oynandı.

Maçı , Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz,  Yenişehir Belediye Başkanı  Abdullah Özyiğit, Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şube Başkanı  Şerife Arıcı Yıldız ve çok saylıda kadın basketbol sever  izledi.

Maçın devre arasında yapılan törende konuşan Şerife Arıcı Yıldız, iki takıma da teşekkür ederek, “Bir Mimoza da Sen Yetiştir” sloganı ile çok sayıda kız öğrenciye burs verdiklerini belirterek, maçın gelirinin de yine öğrencilere burs olarak dağıtılacağını açıkladı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de  , böyle bir anlamlı etkinliğe destek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “ Kadınsız bir dünya olmaz. Bizim de  önceliğimiz kadınlarımızdır. Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Her iki takıma da teşekkür eden Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, “Çok güzel düşünülmüş bir etkinlik. Ayrıca gelirinin de kız öğrencilere burs olarak dağıtılacak olması maçı daha da anlamlı hale getirmiştir” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz  Adana Büyükşehir kaptanı Sera Özelçi’ye, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de  ÇBK Yenişehir belediyesi Kaptanı Melis Talay’a  birer buket çiçek verdi.

MAÇTAN NOTLAR

İki takım arasındaki maça hızlı başlayan ÇBK maçın başından itibaren oyuna ağrılığını koyarak  öne geçti. Ve ilk yarıda yüksek yüzdeyle oynayarak , soyunma odasına 60-42’lik skorla gitti.

İkinci yarı da oldukça çekişmeli geçse de  ÇBK maçı 107-79 kazanmayı başardı.