“Kesime gelmemiş muzları hasat etmeyin!” | Güney Gazetesi Mersin

“Kesime gelmemiş muzları hasat etmeyin!”

Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, son günlerde sosyal medyanın da etkisiyle oluşan olumsuz algıdan dolayı muz kesimlerinden bir yığılma olduğunu belirterek üreticileri kesime gelmemiş muzlara kesmemeleri konusunda uyardı.

“Kesime gelmemiş muzları hasat etmeyin!”


Hasan KÜÇÜK

Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, son günlerde dünya gündemini meşgul eden coronavirüsü nedeniyle İran ve Irak’a her türlü giriş ve çıkışın durdurulduğunu, Nahçıvan Sınır Kapısı’nın da kapandığını hatırlattı.

Yapılan yoğun görüşmeler sonunda Irak ve Nahçivan sınır kapılarının 07 Mart geçesi açıldığını anlatan Gümüş, “Transit geçiş yapacak muz tırları Nahçıvan ve Irak kapılarından gitmeye  başladı. İrana gidecek tırlarda Irak ve Nahçıvan üzerinden sevkiyatları an itibariyle  devam ediyor” dedi.

Üreticileri sosyal medya paylaşımlarında dikkat etmeye piyasayı olumsuz etkileyecek paylaşımlardan kaçınmaya davet eden Gümüş, “Piyasayı olumsuz yönde etkilemek isteyen bir takım sosyal medya kullanıcıları var. Bunlara hiçbir çiftçimizin alet olmasını istemiyoruz. Sağlıklı bilgi almak isteyen çiftçilerimiz odamıza başvurabilirler” şeklinde konuştu.

Yetkililerden denetim ve kontrollerin biraz daha arttırarak kaçakçılığa fırsat vermelerini isteyen Gümüş şöyle devam etti: Yapılan olumsuz algıdan dolayı muz kesiminde bir yığılma meydana geldi. Buda piyasayı olumsuz yönde etkiliyor. Mümkün olduğu kadar kesime gelmemiş muzları hasat etmeyelim. Piyasadaki yığılmanın rahatlaması sonucu muz fiyatlarımız tekrar olması gereken fiyata gelecektir.”