Tarım ve hayvancılık sektörü Mersin’de buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Tarım ve hayvancılık sektörü Mersin’de buluştu

15. Mersin Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde 20 bin metrekarelik alanda 200’den fazla firmanın ürünlerini sergileyeceği fuarın 40 binin üzerinde sektör profesyonelini ağırlaması bekleniyor.

Tarım ve hayvancılık sektörü Mersin’de buluştu


Fuarın açılışına Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bucuge ve yetkililer katıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su açılışta yaptığı konuşmada, Mersin’in kent ve ülke ekonomisine katkısından söz ederek, tarım kenti olan Mersin’in potansiyelinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Vali Su, fuara katılacak alım heyetlerinin B2B görüşmeleri sayesinde ihracata önemli bir katkı sağlanacağını söyledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise yükte ağır ama pahada hafif kalan tarımın gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılması gerektiğini vurguladı. Mersin tarımının ülke ve Akdeniz bölgesi açısından önemini de vurgulayan Vahap Seçer, “Mersin bir tarım kentidir. Tarımın geliştirilmesinde yerel yönetimlerin olduğu kadar merkezi yönetimlerin de sorumlulukları bulunuyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu konuda her türlü çalışmayı büyük bir özveri ile yapıyoruz” dedi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bucuge ise konuşmasında; Tarımın bugün savunma sanayi ile eş değer hale geldiğini belirtti. Ülkelerin tarım alanına yaptıkları yatırım ile büyük bir değişim ve dönüşüm süreci başlattıklarını ifaden eden Cem Bucuge, “Tarım sektöründe büyüyebilmemiz için gelişmiş ülkeler ile rekabet kabiliyetimizi arttırmamız çok önemli” dedi.

 

“4 GÜNDE 40 BİN ZİYARETÇİ BEKLiYORUZ”

CNR Holding Pazarlama ve İletişim Direktörü Reha Tartıcı ise fuarın bu yıl yerli ve yabancı 200’den fazla firmanın tarım, seracılık ve hayvancılık sektörüne dair yeni teknolojiler, yeni yöntemler ve yeni ürünlerine ev sahipliği yapacağını açıkladı. Tartıcı fuarı 40 binin üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Kurdela kesiminin ardından protokol mensupları stantları ziyaret etti. (Haber Merkezi)