Metro Ankara’ya tosladı..! | Güney Gazetesi Mersin

Metro Ankara’ya tosladı..!

Kamu İhale Kurulu İhaleye katılan bir firmanın itirazı üzerine, şartnamesinin “Rekabete aykırı hükümler taşıdığı” gerekçesiyle ihaleyi iptal etti.

Metro Ankara’ya tosladı..!


Mersin’in metro hayali ihale yapılmadan Ankara’ya tosladı. Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer’in 23 Ocak’ta Basın toplantısı ile açıkladığı “Mersin Merto Projesi İhale Süreci” ile ilgili açıklaması, ihalenin yapılmasına günler kala Kamu İhale Kurulu’nun aldığı kararla adeta  duvara tosladı.

 

 

Edinilen bilgiye göre, Dev İnşaat Taah. İth.İhr. Sar. Tic. Ltd. Şti’nin ihalede rekabet kurallarına aykırı tutum olduğu iddiası üzerine, Kamu İhale Kurulu yaptığı inceleme sonrasında ihalenin iptaline karar verdi.

 

 

Temeli bu yıl içinde atılacaktı

Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanlığınca onaylanan Metro Projesi’yle ilgili, “Projeye büyük rağbet var” diyerek, ihale sürecinin en kısa sürede tamamlanarak, bu yıl içinde metronun temelinin atılacağını açıklamıştı.

Ön yeterlilik ihalesi 27 Şubat’ta yapılacaktı. Ancak, geçen hafta yapılan açıklamada ihalenin20 gün ertelendiği belirtildi. Seçer’in açıklamasına göre ihaleye katılmak için yaklaşık kırka yakın firma dosya almıştı.

 

 

ADRESE TESLİM İDDİASI ..!

Bu arada  Metro İhalesi ile ilgili adrese  teslim iddiası da gündeme geldi. Böyle büyük ihalelere   yüze yakın firma katılırken, ihale dosyasının içeriği nedeniyle çok sayıda firmanın ihaleye katılmasının önünün kesildiği ifade edildi.