Kooperatifte ürettikleri ürünlerle kermes açtılar | Güney Gazetesi Mersin

Kooperatifte ürettikleri ürünlerle kermes açtılar

Mersin’de Akdeniz Renkli Eller Kadın Üretim ve İşletim Kooperatifi bünyesinde üretim yapan kadınlar ürünlerini 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kermes açarak satışa sundu. Yoğurt Pazarı’nda açılan kermeste kadınların el emeği, göz nuru dökerek hazırladıkları hediyelik eşya ve yöresel ürünler beğeni topladı.

Kooperatifte ürettikleri ürünlerle kermes açtılar


Hasan KÜÇÜK 

Akdeniz Renkli Eller Kadın Üretim ve İşletim Kooperatifi bünyesinde üretim yapan kadınlar ürünlerini Yoğurt Pazarı’nda açtıkları kermesle satışa sundu. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde açılan kermeste yöresel ürünler, kadınların el emeği ile hazırladıkları ürünler ile çeşitli yiyecekler beğeniye sunuldu.

Akdeniz Renkli Eller Kadın Üretim ve İşletim Kooperatifi Başkanı ve İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz, “Kooperatifçi kadınlarımızın burada ürünlerini satmaları, halkla bir araya gelmeleriyle ilgili kermes düzenledik. Burada İhsaniye Mahallesi, Akdeniz Belediyesi Mahalle Evi, Hebilli, Melemez Köyünden, Çelebili köylerinden kadınlarımız var” dedi.

Kooperatifçilik aslında kermes düzenlemek olmadığını ifade eden Yılmaz, “Kooperatifçiliği biz eğitimlerine katılarak, araştırarak kurduk ama şu anda da öğrenecek çok şeyimiz var. Amacımız köydeki kadının ürettiği ürünü, sebzesini; ilaçsız, katkı maddesiz, doğal bir şekilde üretimini belediyemizle beraber sağlamak, bunların satışını da yine halkımıza sağlıklı bir şekilde sunmak” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar yaparken diğer kooperatiflerle beraber de el ele olacaklarını anlatan Yılmaz, “Kurumlarımızdan yardım alarak ürünleri aracısız bir şekilde tüketiciye sunacağız. Biliyorsunuz; üreticiden halka gelene kadar 50 kuruşa üretilen sebzeyi biz pazarlarda 3-5 TL’ye yiyoruz. Hep aracılar kazanıyor. Bu yüzden de kooperatiflerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kooperatiflerde katılımcı olmanın ve birlikte çalışmanın önemine değinen Yılmaz şöyle devam etti: “Diğer mahalleleri de gezeceğiz, üreten kadınlarımızı tespit edeceğiz ve onları da aramıza katacağız. İnsanlara daha kaliteli ürün ulaştırma konusunda başarılı olacağımıza inanıyoruz. Kadınlarımızı pazarın içine alıp, ekonomiye katıp, onlarında aile bütçelerine katkı sunmalarını, hatta işletmeler açmalarını sağlamak istiyoruz. KOSGEB’le, eğitimlerle bunları başaracağımıza inanıyorum. Üretim önemli. 14 Şubat’ın sevgililer günü olması nedeniyle, insanların sevgi dolu kermesimize gelip hediyelik eşyalar alabilecekleri eşyalarımız var. Ayrıca aşka giden bir yol da mideden geçiyor. Aynı zamanda hem gönüllerini, hem de midelerini dolduralım istedik. Bugünün özel bir gün ve havanın da güzel olması nedeniyle kadınlarımızın güzel satışlar yapacağına inanıyorum.”