Ziyarette, Borsa ile Üniversite arasında mevcut iş birliklerinin geliştirilmesi, ortak yürütülebilecek projeler ve Tarsus’un geleceğine yön verecek akademik, ekonomik çalışmalar detaylı olarak ele alındı.
Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Özen, “Tarsus Üniversitesi olarak, şehrimize yalnızca eğitim değil, sağlık, teknoloji ve araştırma alanlarında da katkı sunmak istiyoruz. Bu kapsamda Tarsus’a kazandırılması için düşündüğümüz bölüm ve fakülteleri sizlerle paylaşarak yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Kurulacak yeni bölüm ve fakülteler, Tarsus’un hem ekonomik altyapısını güçlendirecek hem de üniversitemizin akademik kapasitesini ileri bir seviyeye taşıyacaktır” dedi.
Rektör Özen, Borsa ile yürütülen iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu ortak çalışmaların Tarsus’un kalkınmasına büyük katkı sunduğunu ifade etti.
Borsa Başkanı Mustafa Teke, “Üniversiteler yalnızca eğitim kurumları değil, bulundukları şehirlerin vizyonunu şekillendiren, bilimsel yönü güçlendiren, ekonomik ve toplumsal gelişimi tetikleyen yapılardır. Tarsus Üniversitesi’nin her geçen gün büyümesi, Ar-Ge gücünü artırması ve yeni fakültelerle bölgesel önemi artırması bizleri memnun ediyor. Tarsus Ticaret Borsası olarak; kentin geleceğine yön verecek tüm projelerde sorumluluk almaya, üniversitemizle iş birliği yapmaya, üyelerimizin ve üreticilerimizin ihtiyaçlarına ışık tutacak çalışmalara omuz vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan Teke, özellikle tarım, gıda, teknoloji, kalite laboratuvarları ve genç girişimcilik alanlarında ortak projelerin gerekliliğini vurgulayarak, Üniversite, Borsa iş birliğinin sadece bugünü değil, Tarsus’un 2030 vizyonunu da güçlendireceğini ifade etti.
Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişi, ortak proje değerlendirmeleri ve yeni dönem için iş birliği başlıklarının planlanması ile tamamlandı. (Haber Merkezi)
