Mersin, turizmde yükseliyor

MHP Milletvekili Levent Uysal ve Mersin heyeti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti. Kentin turizm potansiyelini artıracak projeleri ve yeni yatırım fırsatlarının görüşüldüğü ziyarette Bakan Ersoy, Mersin’in 12 ay turizme açık bir destinasyon haline gelmesi için gerekli adımlara destek vereceklerini açıkladı.

Mersin, turizmde yükseliyor


MHP Milletvekili Levent Uysal ve Mersin heyeti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü. Mersin’in turizm potansiyelini artırmak ve bölgenin tanıtımını güçlendirmek amacıyla, MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı ve Mersin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Hamit İzol ile TÜRSAB Denetim Kurulu Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Hakan Bayındır, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, Mersin turizminin mevcut durumu, planlanan yatırımlar ve bölgenin ulusal ve uluslararası turizm pazarında daha görünür hale getirilmesi konuları ele alındı.

 

MERSİN’İN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRACAK PROJELER KONUŞULDU

 

Ziyaretle ilgili görüşlerini paylaşan MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, “Sayın Bakanımıza, Kültür Festivali’nin Mersin’e sağlayacağı tanıtım katkısından dolayı teşekkür ettik. Ayrıca Mersin’in turizm potansiyelini artırmak için yürütülebilecek projeler konusunda kapsamlı bir istişarede bulunduk” dedi. Görüşmede, Mersin’in iç ve dış turizm alanında daha aktif hale getirilmesi için yapılması gereken adımlar masaya yatırıldı. İzol, özellikle Mersin sahillerinde mendireklerin yapılabilmesi için gereken izinlerin verilmesi konusunda destek istediklerini, beachler ve turizm sporlarının Mersin turizmine büyük katkı sunacağını, ayrıca TGA (Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı) aracılığıyla kente yönelik projelerin gündeme getirildiğini söyledi. İzol, “Sayın Bakanımızla, TGA’nın Mersin’i öne çıkaracak tanıtım projelerini değerlendirdik. Mersin’in doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve gastronomi potansiyeliyle ulusal turizmde hak ettiği noktaya ulaşması için fikir birliğine vardık” ifadelerini kullandı.

 

YATIRIM VE TANITIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

 

Toplantının önemli başlıklarından biri de ulaşım ve direkt uçuşlar oldu. İzol, Mersin’e ulaşımın kolaylaştırılması ve uzun olan turizm sezonumuzun gereken ilgiyi görmesi ile Bakan Ersoy’dan destek istediklerini belirtti. İzol, “Özellikle Mersin-Rusya hattında charter uçuşlarının artırılması için destek talep ettik. ANX, CORAL ve Pegas gibi üç önemli tur operatörüyle görüşmeler yapılması ve bu firmaların Mersin için tur operasyonları düzenleme konusunda istekli desteklerini istedik.” dedi.

Ziyarette ayrıca, Mersin’in turizm yatırımları açısından taşıdığı potansiyel de ele alındı. Bakan Ersoy’un, Mersin’in sahil düzenlemeleri, kruvaziyer limanı potansiyeli, yayla turizmi ve inanç turizmi gibi alanlarda yatırım projelerini desteklemeye hazır olduğunu ifade ettiği belirtildi. Mersin heyeti, kentin yalnızca yaz turizmine değil, 12 ay boyunca aktif olabilecek bir destinasyon kimliğine kavuşması gerektiği üzerinde durdu.

 

“MERSİN, ULUSLARARASI PAZARDA GÜÇLÜ BİR DESTİNASYON HALİNE GELEBİLİR”

 

Ziyaret sonunda, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a, Mersin’in tanıtımına ve turizm gelişimine sunduğu desteklerden ötürü teşekkür edildi. İzol ayrıca, bu süreçte Mersin’in turizm vizyonuna katkı sağlayan MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’a teşekkür etti. İzol, “Sayın Bakanımızın desteğiyle Mersin turizmi yeni bir ivme kazanacak. Bu görüşme, kentimizin hem ekonomik hem de kültürel kalkınması açısından büyük önem taşıyor. Mersin’in hak ettiği değeri bulması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Ziyaretin ardından yapılan değerlendirmelerde, Mersin’in sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin doğru tanıtım stratejileriyle uluslararası pazarda güçlü bir destinasyon haline gelebileceği vurgulandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülecek projelerin, Mersin ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağlaması bekleniyor. (Haber Merkezi)