Genç yaşta elim bir asansör kazasında yaşamını yitiren Pelin Kıyga’nın anısını yaşatmak amacıyla yapılan parkın açılışına; Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, CHP Tarsus İlçe Başkanı Yusuf Tıbık, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Mehmet Reşit Okumuş, CHP parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Kıyga ve Yaşot aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış töreninde duygusal anlar yaşanırken, konuşmalarda birlik, vefa ve fırsat eşitliği mesajları öne çıktı.
Törende ilk olarak söz alan Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Mehmet Reşit Okumuş, duygu dolu bir konuşma yaptı. Okumuş, “Genç yaşta yaşamını yitiren Pelin Kıyga (Yaşot)’a Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı anıyı yaşatan Belediye Başkanımız Ali Boltaç ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.
CHP İLÇE BAŞKANI TIBIK: “BU PARK HEPİMİZ İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Törende konuşan CHP Tarsus İlçe Başkanı Yusuf Tıbık, projenin hem anlamı hem de duygusal yönüyle çok kıymetli olduğunu vurguladı. Tıbık, “Bu hizmet bizim için çok değerli ve kıymetli. Mersin Büyükşehir Belediyesi personelimiz olan Pelin kardeşimizin adını yaşatan bu parka ismini veren kıymetli Belediye Başkanımız Ali Boltaç’a yürekten teşekkür ediyorum. Elim bir kazada kaybettiğimiz kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum.” dedi.
BAŞKAN BOLTAÇ: “PELİN’İN ADI BİR ÖMÜR YAŞAYACAK”
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, törende yaptığı konuşmada hem vefayı hem de çocuklara yönelik fırsat eşitliğini vurgulayarak, “Yaşot ve Kıyga ailesi için oldukça anlamlı bir gündeyiz. Hayatının baharında elim bir kaza sonucu yaşamdan kopan Pelin Kıyga’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Genç yaşta kuzenini kaybetmiş biri olarak acınızı çok iyi anlıyorum.” diyen Başkan Boltaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fevzi Çakmak Mahallemize yakışan, eksikliğini gördüğümüz bu parkı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Parkımızın bilim ve uzay temalı olmasının nedeni, çocuklarımız için fırsat eşitliği yaratmak ve onların hayal gücünü desteklemektir. Çocuklarımızın görsel hafızası çok güçlü; biz istiyoruz ki zihinleri açılırken Pelin ablalarını unutmasınlar.”
Başkan Boltaç, konuşmasının devamında birlik, eşitlik ve dayanışma mesajı vererek ,“Biz, 10 bin yıllık kadim topraklarda, aynı geçmişi ve aynı umudu paylaşan bir kentte yaşıyoruz. Hiçbir zaman ayrışmayacağız. Gücümüzü, yan yana durmaktan, birbirimize kenetlenmekten alıyoruz. Her inançtan, her düşünceden insanımıza aynı sevgi ve saygıyla bakıyoruz. Biz bu şehirde birlikte var olmak, birlikte üretmek ve insanımıza sahip çıkmak için varız. Bugün bu alanı doldurmanız, o dayanışma ruhunun en güzel göstergesidir. Bu anlamlı park açılışına katılan herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)
