Asfalt yolla 21. Yüzyılda tanıştılar!

Yıllardır sol partilerin kalesi olan Mut’a bağlı Çömelek köyünün yollarına ilk kez asfalt döküldü.

Asfalt yolla 21. Yüzyılda tanıştılar!


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut’un Çömelek köyüne tarihindeki ilk asfalt yolu götürünce köyde bir bayram havası esti. İlk kez asfalt yola kavuşan Çömelekliler, “Bu bir devrim” diyor.

 

SON YOL ÇALIŞMASI ATATÜRK DÖNEMİNDE YAPILDI

 

Mut ilçesine bağlı Çömelek köyü, cumhuriyet tarihi boyunca solun açık ara birinci parti çıktığı bir köy.  Sağ parti iktidarlarınca senelerce ihmal edilen Çömelek köyü, yol hizmetini en son Atatürk döneminde almış. O zamandan bu zamana kadar İl Özel İdareleri, Köy Hizmetleri gibi kurumlar Çömelek’in yolunu unutmuş.

 

MUHTAR FATMA DORLA: ÇOK HEYECANLIYIM

 

Çömelek sakinlerinin talebi üzerine harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir ilki gerçekleştirdi. Kurulduğu günden bu yana asfaltla tanışmamış olan köye, Mersin Büyükşehir’in çalışmalarıyla 4 kilometrelik asfalt yol yapıldı. Çömelek Muhtarı Fatma Dorla, “Köyümüz kuruldu kurulalı ilk defa asfalt dökülüyor. O nedenle çok heyecanlıyım” dedi. (Haber Merkezi)