‘İki Bavul Dolusu’ oyunu öğrencilerle buluştu | Güney Gazetesi Mersin

‘İki Bavul Dolusu’ oyunu öğrencilerle buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, çocukları tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında Şehir Tiyatrosu sanat ekibi, kent genelinde kırsal mahalleleri gezerek çocukları tiyatro ile buluşturuyor.

‘İki Bavul Dolusu’ oyunu öğrencilerle buluştu


Sahne bu kez Erdemli’deki çocuklar için açıldı. Çocukların ilgiyle takip ettiği ‘İki Bavul Dolusu’ adlı tiyatro oyunu, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Gösterim, ilçedeki birçok okuldan çok sayıda öğrencinin katılımıyla adeta şenlik havasında geçti. Erdemli’nin kırsal mahallelerindeki okullardan gelen yaklaşık 1200 öğrenci, oyunu kahkahalarla takip ederek keyifli anlar yaşadı. Oyunun merkezinde, 2 palyaço karakteri Hapşu ve Pırasa yer alıyor.

Kaçırdıkları bir trenle başlayan hikâyede, bencil davranışlarıyla arkadaşını zor durumda bırakan Pırasa’nın yaşadıkları, eğlenceli ve düşündürücü bir dille sahneye taşınıyor. Oyun; çocuklara dostluk, empati ve paylaşmanın önemini eğlenceli bir şekilde aktarıyor.

 

“ÇOCUKLARA TİYATRO KÜLTÜRÜNÜN AŞILANMASI ÇOK GÜZEL”

 

‘İki Bavul Dolusu’ oyununun yönetmen ve oyucusu Özgür Ahmet Gönenler, ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında ilçelerde çocuk oyunları sergilediklerini anlatarak, “Bugün de Erdemli’deyiz. 2 seans sonunda, 1200’e yakın öğrenciye ulaştık. Çocuklarımız kırsal bölgelerden, belediyemizin servisleriyle geldiler. Oyun güzel bir şekilde geçti. Bunu daha önceki yıllarda da yapmıştık. Tiyatro oyununa ışığıyla, perdesiyle, dekoruyla şahit oluyorlar. Çocuklarımız bu oyundan güzel mesajlar alarak ayrılıyor ve biz de bu durumdan mutlu oluyoruz” ifadelerine yer verdi.  (GÜNEY)