Genç ÇBK çeyrek finalde

U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası ilk maçında İzmir Efe’yi, ikinci maçında da İzmir Yükseliş’i mağlup eden Turuncu Siyahlılar 3’ncü maçta TED Ankara Kolejlilere mağlup oldu. Averajla liderliğini sürdüren ekibimiz çeyrek finale yükseldi

Genç ÇBK çeyrek finalde


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2024-2025 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında organize ettiği Türkiye Şampiyonası maçları Uşak’ta devam ediyor. 3’te 2 yapan ÇBK Mersin kız takımı 5 puanla grubunu averajla lider tamamladı ve çeyrek finale yükseldi. Ekimiz cuma günü elemeler sonunda gelecek rakibi ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. 

Uşak Yeni Spor Salonu’nda oynanan ilk maçta İzmir Efe’yi yenen ÇBK Mersin U14 takımı ikinci gün maçında ise İzmir Yükseliş’i 28 sayı farkla 24-52 mağlup etti. Temsilcimiz üçüncü maçında ise TED Ankara Kolejliler ile karşı karşıya geldi. Uşak Yeni Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreği 14-14 eşit sona ererken TED Ankara Kolejliler soyunma odasına 20-33 önde girdi.

Başkent ekibi 3. Çeyreği ise 34-47 önde kapattı. ÇBK Mersin son çeyrekte maçın bitmesine 3 dakika 22 saniye kala skora dengeyi (51-51) getirmesine rağmen daha sonra etkili olan TED Ankara Kolejliler parkeden 55-61 galip ayrıldı.

ÇBK Mersin’de Hatice Gök 16, Deniz Dülger 13, Livanur Acarbaş 10, TED Ankara Kolejlilir’de ise İlke Çabuk 29, Nehir Özbakır 14 sayı ile çift haneli rakama ulaştı.