Mersin Mezitli’de bulunan Nurettin Topçu Anadolu Lisesi örnek çalışmaları ile dikkat çekiyor. Sporda, akademik başarıda ve okulun yapı olarak gelişimi ile öne çıkan okul; öğrenci, veli ve öğretmen birlikteliğini de sağlamış görünüyor.
Nurettin Topçu Anadolu Lisesi, Badminton’da Mersin birincisi olarak katıldığı Denizli’de yapılan gruplarda, ikinci olarak Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazanmıştı. Hafta sonu Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda ise Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Okul Müdürü Faruk Temel,bu başarılarının tesadüf olmadığını ve devam edeceğini belirtti.
Nurettin Topçu aynı zamanda Basketbol Kız 3x3 takımı, Mersin ikincisi olurken, erkek takımı da üçüncü oldu. Akademik başarıda da Mezitli birincisi olarak görülen okul, örnek okul olma yolunda önemli mesafe kaydetti.
Okulun bahçesinde ki kapalı alanlarında da çeşitli iyileştirmeler ve öğrencilerin ufkunu açacak çalışmalar yapıyor. Okulun dış cephesi Atatürk ve Türk bayrakları ile donatılırken, giriş holünde ise ülkenin değerleri tanıtılıyor. Barış Manço, Aşık Veysel, Kemal Sunal, Yaşar Kemal, Mersinli Ahmet gibi sanatçı, sporcu ve yazarlar belleklere kazınıyor.
Bu çalışmaları yakından görmek için geçtiğimiz günlerde Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü de okulu ziyaret ederek bir incelemede bulundu. Normal de yaklaşık bir milyon liraya yaptırılabilecek kapalı alanlarda sıfır maliyetle gerçekleştirildi. Yapılan kamelya ve kapalı mekanlarda öğrenci ve öğretmenler yağmurlu ve sıcak havalarda büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş olacak. (GÜNEY)