Tarsus’un zengin mutfak kültürü<br>Gastronomi Sokağı ile yeniden doğacak   | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus’un zengin mutfak kültürü
Gastronomi Sokağı ile yeniden doğacak  

Tarsus Belediyesi tarafından başlatılan ’Tarsus Gastronomi Merkezi’ projesi ile ilçenin zengin mutfak kültürü, Gastronomi Sokağı ile yeniden doğacak.  

Tarsus’un zengin mutfak kültürü<br>Gastronomi Sokağı ile yeniden doğacak  


Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın 'Gastronomi Merkezi' projesi için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda zengin mutfak kültürüne sahip Tarsus’ta başlatılan proje, Tarsus Belediyesi yemekhane şefi, proje koordinatörü Zafer Kayrak tarafından 'Hayatın İçinden' adlı programda tanıtıldı. Şehrin farklı bölgelerindeki mutfak kültürlerinin araştırılıp kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayan Şef Kayrak, Tarsus Belediyesinin kültürel mirası koruma amacıyla eğitim, Ar-Ge ve tanıtım mutfağı projesini başlattıklarını açıkladı.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın, Tarsus'un tarihî ve kültürel mirasını koruyarak gastronomi turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirme çabaları başlattığı Gastronomi Sokağı projesi ile tanıtıldı. Şehrin dört bir yanında turistlerin ve halkın keyifle vakit geçirebileceği gastronomiyle ilgili rekreasyon alanları belirlemeyi hedefledikleri açıklandı. Proje sadece Tarsus ekonomisine katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda iç ve dış turizm canlanacak. Siptilli Çarşısında yer alan Gastronomi Merkezi projesi genişletilerek Gastronomi Sokağı haline gelecek. Merkez, kadın ve gençlerin mesleki becerilerini ve girişimcilik kapasitelerini geliştirmek amacıyla yeni nesil ekipmanlarla donatılmış eğitim ve pastacılık mutfakları, toplantı salonu, soğuk hava deposu, ve yöresel lezzetlerin satılacağı bir kafeteryadan oluşuyor.

Proje kapsamında, yerel ve doğal ürünlerin yeniden gündeme taşınması ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması amaçlanıyor. Tarsus’un farklı bölgelerindeki mutfak kültürlerinin orijinal tatlarının korunarak, eğitimlerle yeni işletmelerin açılmasına vesile olunması planlanıyor. Programda, Tarsus’un coğrafi işaretli ürünlerini tatmaya ve şehri keşfetmeye davet edildi. (İHA)