Basketbol heyecanı dindi | Güney Gazetesi Mersin

Basketbol heyecanı dindi

Mersin’de düzenlenen Kızlar U18 Türkiye Şampiyonası sona erdi, BOTAŞ şampiyon oldu

Basketbol heyecanı dindi


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’de 6-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Kızlar U18 Türkiye Basketbol Şampiyonası sona erdi. Finalde Emlak Konut’u 81-58 mağlup eden BOTAŞ şampiyon oldu. Emlak Konut’un 2. olduğu şampiyonada Çankaya Üniversitesi 3. ÇBK Mersin ise 4. oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2023-2024 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri kapsamında düzenlediği Kızlar U18 Türkiye Şampiyonası 6-12 Mayıs tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirildi.

Şampiyonaya ÇBK Mersin), Artı Akademi (Bolu), BOTAŞ (Ankara), Çankaya Üniversitesi (Ankara) Emlak Konut (İstanbul), Fenerbahçe (İstanbul), Nesibe Aydın (Ankara), TED Ankara Kolejliler (Ankara),

Adana Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş (İstanbul), Çaykur Rize (Rize), Eskişehir Çağdaş Kolejliler (Eskişehir), İstanbul Yıldızları Basketbol (İstanbul), İzmir Ege Gelişim (İzmir), Kepez Belediye Antalya Toroslar (Antalya) ve Samsun Zorlu Koleji (Samsun) takımları katıldı.

Finalde Emlak Konut’u 81-58 mağlup eden BOTAŞ şampiyon olurken Emlak Konut 2., Çankaya Üniversitesi ise 3. oldu. Yarı finalde Emlak Konut’a, sıralama maçında ise Çankaya Üniversitesi’ne mağlup olan ÇBK ise şampiyonayı 4. tamamladı. ÇBK’lı Selin Tekin turnuvanın en iyi 5’ine seçilirken aynı zamanda top çalma lideri ödülünün de sahibi oldu.