Mersin tek ses tek nefes | Güney Gazetesi Mersin

Mersin tek ses tek nefes

1. Ligi hedefleyen Yeni Mersin İdman Yurdu play-off 2. turunda pazartesi günü 1461 Trabzon karşısında galibiyete kenetlendi

Mersin tek ses tek nefes


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup play-off 1. tur karşılaşmasında İzmir Temsilcisi Bucaspor 1928’i deplasmanda 0-1 yenerek tur atlayan Yeni Mersin İdman Yurdu 2. tur ilk karşılaşmasında pazartesi günü 1461 Trabzon FK ile karşılaşacak. Saat 20.00’de Mersin Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Ozan Ergün yönetecek. Yardımcılığını ise Oğuz Kağan Çalışır ile Kürşathan Akın yapacak. Tolga Akbaba ise 4. hakem olarak görev yapacak.

Müsabaka TFF Youtube TV’den canlı yayınlanacak. İkinci karşılaşma ise 17 Mayıs Cuma günü Trabzon’da oynanacak.

 

 

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Adem Çağlayan GÜNEY’e yaptığı açıklamada, galip geldikleri ciddi rakipleri Bucaspor ile çok iyi bir atmosferde karşılaştıklarını belirterek “Rakibimiz Vanspor’dan sonra normal sezonu en avantajlı bitiren takım idi. Çok deneyimli oyuncu grubuna ve yetenekli ayaklara sahipler. Ancak rakibimizin zaafiyetlerini biliyorduk. Oyunu tutabildiğimiz kadar tutup sonra yaptığımız hamlelerle maçı kazanabileceğimizi düşünüyorduk. Oyuncularımız taktiklerimize bağlı kaldılar iyi reaksiyon gösterdiler. Oradan galibiyetle ayrıldık” dedi.

 

 

“AVANTAJ SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

 

Maç biter bitmez 1461 Trabzonspor müsabakası için konsantre olarak çalışmalara başladıklarını vurgulayan Çağlayan şunları söyledi: “Daha diri bir takım ile oynayacağız. Rakip ligin ciddi ekiplerinden direk şampiyonluğa kurulmuş bir ekip. Sezon içinde inişli çıkışlı bir tablo sergilemişler. Biz tamamen kendi oyunumuzu oynayıp sahada doğru dizilerek yüksek konsantrasyon ve taraftarımızın da desteği ile ilk maçı kazanarak avantaj sağlamak istiyoruz. İki ayaklı maç olduğu için stratejimizi iki maç üzerinden yapıyoruz. İnşaallah kendi evimizde bir avantaj yakalayıp cuma günkü maça ve ardından finale gitmeyi planlıyoruz.”

 

 

TARAFTARLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ

 

Buca maçından 2 gün önce tesislerimizi ziyaret eden taraftarların galibiyet isteğini yerine getirdiklerini anlatan Çağlayan şöyle devam etti: Onlara söz verdiğimiz gibi Buca’yı yendik. Sözümü tuttuk. Şimdi oyuncularımız tabiri caizse taraftarımızdan alacaklı oldu. Şimdi taraftarlarımızdan takıma sahip çıkmalarını istiyoruz. Skor durum ne olursa olsun son dakikaya kadar takımı desteklemekten başka bir şeyle uğraşmasınlar. Camianın kenetlenmesini istiyoruz. Herkesin bir aile gibi burada desteğini istiyoruz. Biz onların etkisinin ne kadar büyük olduğunun farkındayız. Destek verirlerse bu maçtan galibiyetle ayrılacağız”