Sigortacılardan bilgilendirme paneli | Güney Gazetesi Mersin

Sigortacılardan bilgilendirme paneli

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi ‘Neden Sigortalanamıyoruz?” Konulu panel düzenledi. Yönetim Kurulu Üyesi İdris Üstemel, Meclis Başkan Yardımcısı Mutlu Koyuncuoğlu’nun yanı sıra Komite Üyeleri ve sektör temsilcilerinin katıldığı panelde yangın ve alacak sigortaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sigortacılardan bilgilendirme paneli


Panelin açılışında selamlama konuşması yapan Komite Başkan Yardımcısı Recep Aslan, Türkiye’de yaşanan büyük yangın hasarlarından sonra artan sıkıntılara çözüm üretmek adına bir araya geldiklerini söyledi. Özel Riskler Yönetim Merkezi Müdürü Enis Emre Yaylak katılımcılara devlet destekli alacak sigortaları hakkında bilgi verirken Generali Sigorta Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü M. Emrah Özbay yangın sigortalarını anlattı. Adena Eksperlik’ten İhsan Eraslan ise işyerlerinde sigorta poliçesi yapılırken alınacak önlemler konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Panelin açılışında konuşan Yönetim Kurulu Üyesi İdris Üstemel ise, sigorta sektörünün sadece iş dünyası için değil, herkes için çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek sözlerine başladı. Sigortanın hayatın her aşaması için önemli bir güvence olduğunu kaydeden Üstemel, “Bu noktada önemli olan şey sigortayı işi bilen, güvenilir, yetkili ve yetkin insanların ve sigorta firmalarının yapmasıdır” dedi. 30 No’lu Komite tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısının hem sigorta sektörü hem de iş dünyası ve toplum için çok önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Üstemel sözlerini şöyle tamamladı:

 “Sigortası yapılmamış tesislerin, işyerlerinin, bir felaketle karşılaştıklarında nasıl kötü durumlar yaşadıklarını görüyoruz. Yetkin olmayan kişilerin yürüttüğü sigorta sürecindeki eksiklerden dolayı insanların nasıl mağdur olduklarını da görüyoruz. İşte bugün uzmanlarımız bu doğrular ve yanlışlar konusunda bizleri bilgilendirecek. Ben, MTSO Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitemizin, sektörün tüm paydaş ve üyelerinin bu ortak aklı devam ettirerek sigorta sektörünün bugününe ve geleceğine büyük katkı sunacağına yürekten inanıyorum.” (Haber Merkezi)