“Yerelde olduğu gibi genel seçimlerde başarılı olacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Yerelde olduğu gibi genel seçimlerde başarılı olacağız”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen program ile seçim güvenliğinde görev alan avukatlar ve gönüllüler ile bir araya geldi. Seçim güvenliğinde büyük rol alan avukatlara teşekkür eden Başkan Seçer, güvenliğin alınması ile elde edilen sonuç sayesinde 31 Mart 2024 seçimleri ile Türkiye siyasi tarihinin yeni bir yola girdiğini vurguladı.

“Yerelde olduğu gibi genel seçimlerde başarılı olacağız”


Yerel seçimlerde CHP’li Başkanlara güvenerek oy veren halka teşekkür eden Seçer, “Nasıl yerel iktidarda halkımızın yüzünü güldürdüysek, geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız hizmetlerle insanları memnun, mutlu ettiysek, genel seçimlerde de başarılı olup insanları mutlu edeceğiz” diye söz verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen program ile seçim güvenliğinde görev alan avukatlar ve gönüllüler ile bir araya geldi.

 

 “BİZE EL FENERİ GÖREVİ YAPACAK BİR SEÇİM SONUCUDUR”

 

Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yapan Seçer, Mersin’in küçük Türkiye olduğunu ve iyi analiz edilmesi gerektiğini belirtti. Siyasi görüş olarak her insana Mersin’in ev sahipliği ettiğinin altını çizen Seçer, “Bu kadar siyasal çeşitliliğin yoğun olduğu bir kentte de siyasal analizlerin çok doğru yapılabileceğini, böyle kentlerin bir laboratuvar hüviyetinde olduğunu da herhalde benim söylememe gerek yok. Burada alınan oy çok önemlidir. Tüm tarihlere ışık tutacak, bundan sonraki sürecinde yürüyeceğimiz bize el feneri görevi yapacak bir seçim sonucudur” şeklinde konuştu. 

 

“TÜRKİYE SİYASİ TARİHİ 31 MART 2024’TEN SONRA ÇOK FARKLI BİR YOLA GİRDİ”

 

Yüzde 60 oyun üstün körü değerlendirilemeyeceğini belirten Seçer, siyasi tercihleri ne olursa olsun sandıkta tek bir adayda buluşturmanın önemli olduğunu söyledi. Seçimlerde karşılarında adayların en büyük argümanlarının işbirliği yaptıkları siyasi partiler üzerinden olduğunu hatırlatan Seçer, “Ama bu seçimlerde bu algı operasyonlarının da başta Mersin olmak üzere tutmadığının farkında olmanızı istiyorum. Bu seçimlerle Türkiye siyasi tarihi 31 Mart 2024’ten sonra çok farklı bir yola girdi” diye konuştu. 

 

“YEREL SEÇİM SONUÇLARI YENİ GÜZEL GÜNLERİN BİR BAŞLANGICIDIR”

 

Bu seçimlerin bir başlangıç olduğunu söyleyen Seçer, “Bugüne kadar kötü gidişatın sonudur ama yeni güzel günlerin bir başlangıcı bir işaret fişeğidir. Bu duygu ve düşüncelere sadece Mersin’de değil, tüm Türkiye'de halkımızın yok olmaya yüz tutmuş umudunu yeşertmeye katkı sunan, emek eden herkese ama herkese çok teşekkür ediyorum. Aynı doğrultuda aynı düşüncelerle aynı stratejiyle, aynı inançla ve şevkle önümüzdeki süreçte Türkiye'deki seçimlere hazırlanacağız. Nasıl yerel iktidarda halkımızın yüzünü güldürdüysek, geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız hizmetlerle insanları memnun, mutlu ettiysek, genel seçimlerde de başarılı olup insanları mutlu edeceğiz. Hükümet olduğumuzda Türkiye'nin temel sorunlarına getireceğimiz çözüm yollarıyla, politikalarla Türkiye'nin gelecek 10 yıllardaki inşasına katkı sunacak insanlar biz olacağız” diyerek, konuşmasına son verdi. (Haber Merkezi)