Bakan Bolat’a küçük esnafla ittifak çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Bakan Bolat’a küçük esnafla ittifak çağrısı

Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, Ankara’da düzenlenen TESK toplantısında Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a ittifak çağrısında bulundu.  Manavdan kasaba, kırtasiyeden kuruyemişçiye kadar onlarca meslek grubundan üyeye sahip olduklarını dile getiren Turan, “Bizim adımız küçük esnaf.  Aslında Türkiye’nin en çok üyesi olan partisiyiz. Partimizin adı Ekmek Partisi. Bu partinin üyeleri unutuldu, bunun yerel seçimlere yansımasını hepimiz beraber gördük. Gelin esnafımız için ittifak yapalım” dedi.

Bakan Bolat’a küçük esnafla ittifak çağrısı


ELVAN KONUK
Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın da katıldığı Ankara’da düzenlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) toplantısına katıldı.

Bakan Bolat’a ittifak teklifinde bulunan Turan, “Sayın bakanım bizim adımız küçük esnaf.  Aslında Türkiye'nin en çok üyesi olan partisiyiz. Partimizin adı Ekmek Partisi. Üyelerimiz, temizlik malzemesi satan, züccaciyeci, bijuterici, beyaz eşyacı, cep telefoncu, bilgisayarcı, balıkçı, tavukçu, kasap, manav, pazarcı, kırtasiyeci, kuruyemişçi, marketçi, bakkallar. Bu partinin üyeleri unutuldu, bunun yerel seçimlere yansımasını hepimiz beraber gördük” dedi.

 

 

“KÜSTÜRÜLEN EKMEK PARTİSİNİN ÜYELERİ SANDIĞA GİTMEDİ”

 

Küçük esnafın zincir marketle rekabet edebilme gücünün olmadığına dikkat çeken Turan, esnafın sorunlarını da dile getirdi. Turan, “Türkiye'deki perakende ticareti belirli bir aileye teslim edildi ve bunlar yukarıda hepsi birbirlerine ortak. Türkiye'deki ticaretin bir aileye teslim edilmesi çok tehlikeli. Cumhurbaşkanımız bunlara ‘gıda teröristi, süt teröristi’ dedi. Sizlerden konunun takipçisi olmanızı ve ‘ekmek’ partisinin üyeleri ile ittifak yapmanızı dilerim.

Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar zincir market yok. Olan ülkelerde de her şeyi satamıyorlar. Küstürülen ekmek partisinin üyeleri sandığa gitmedi insan hayatta iki şey için yaşar namusu ve ekmeği. Dünya beşten büyüktür Türkiye'de bu 5 tane zincir marketten. Gelin ittifak yapalım odamızın üyeleriyle” şeklinde konuştu.