“İsrail ile ticareti bugüne kadar neden kesmediniz?” | Güney Gazetesi Mersin

“İsrail ile ticareti bugüne kadar neden kesmediniz?”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de yaptığı basın toplantısında İktidarın ısrarla İsrail ile ticaret ve Lahey yargılamasına katılım mevzularında yanlış beyanlarla toplumu aldattığını, son kararlarla kendi kendini yalanladığını belirterek, bu kararlarda neden gecikildiğini sordu.

“İsrail ile ticareti bugüne kadar neden kesmediniz?”


İsrail ile yapılan ticarete dair sayısız araştırma önergesi verildiğini ama İktidar uzun bir süre İsrail ile ticaret yok dediğini ifade eden Ekmen, “Daha sonra İsrail'le ticaret var ama bu Filistin'le yapılan ticaretin zorunlu bir parçasıdır denildi. Oysa burada ve meclis kürsüsünde defalarca bunun doğru olmadığını ifade ettik. Genel başkanımız Sayın Ali Babacan çağrıda bulundu; “İmzayı at, ticareti kes” diyerek. Geçtiğimiz hafta 54 maddelik bir kısıtlama getirdiklerini duyurdular. Neydi bu kısıtlama?  Yakıt var, demir çelik var, beton var, askeri teçhizat var ve daha birçok kalem var. Demek ticaret yapılıyormuş. Kamuoyu baskısı ve ortaya çıkan kanıtlar neticesinde dolaylı da olsa ticareti kabullenmek durumunda kaldılar diyen Ekmen, oysa daha önce İsrail ile kısıtlamaların yetersiz olduğunu gıda, ilaç ve su dışında ticareti kesmeleri çağrısında bulunduklarını ifade etti. Ekmen, İktidarın çağrıları karşılıksız bıraktığını, aradan zaman geçtikten sonra dün ticareti tamamen kestiklerini açıklamak durumunda kaldıklarını ifade etti. Demek ki gerçekten bir ticaret varmış diyen Ekmen, isteyince ticareti kesebildiklerini de görmüş olduk” dedi.

Ekmen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a çağrıda bulunarak, “Madem ki Lahey sürecine katılıyoruz o zaman Türk savcılarına da savaş suçlarının soruşturulması için yargılama izni verilsin” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)