“Havaalanı ne zaman açılacak?” | Güney Gazetesi Mersin

“Havaalanı ne zaman açılacak?”

DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na 13 yıldır açılışı bir türlü gerçekleştirilemeyen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanını sordu.

“Havaalanı ne zaman açılacak?”


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, 13 yıldır 8 Bakan değiştiren ve 3 temel atma töreniyle kentte yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi’ni Meclis gündemine taşıdı.

Ulaştırma Bakanı tarafından son olarak Ocak 2024 tarihinde açılışının gerçekleştirileceği belirtilen havaalanına ilişkin Milletvekili Bozan, Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na yanıtlaması üzerine havaalanının ne zaman açılacağına dair soru sordu.

Mersin başta olmak üzere çevre kentlere büyük değer katacak olan havaalanının bir an evvel hizmete girmesi gerektiğini belirten Milletvekili Bozan, Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na yanıtlaması üzerine şu soruları sordu:

“Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanı projesi ne aşamadadır? Havaalanının açılışına dair net bir tarih var mıdır? Varsa ne zaman açılması planlanmaktadır? Mersin ve bölge illeri açısından oldukça önemli bir değer taşıyan havaalanının 13 yıl gibi uzun sürede tamamlanmamasındaki sorunlar nelerdir?” (Haber Merkezi)