Mersin’in prensesleri zoru başardı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in prensesleri zoru başardı

Kadınlar 3. Lig 7. Grupta normal sezon tamamlanırken Galataspor play-off’a kaldı

Mersin’in prensesleri zoru başardı


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’in 5, Aksaray’ın ise bir takımla temsil edildiği Kadınlar Futbol 3. Lig 7. Grupta normale sezon tamamlandı. Normal sezonu 26 puanla lider tamamlayan Aksaray Tuzgölüspor ile 23 puanla ikinci sırada tamamlayan Mersin Galataspor play-off oynamaya hak kazandı.

Normal sezonun son haftasında Aksaray Tuzgölüspor Mezitli Mercanlarspor’u konuk etti. Aksaray Dağılgan 2 no’lu sahada oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip Gizem ve Emine’nin attığı golle 2-0 kazandı. Aksaray temsilcisi normal sezonu 26 puanla lider tamamlayarak play-off oynamaya hak kazandı. Mersin Galataspor ise konuk ettiği Tarsus Gençlerbirliği’ni gol yağmuruna tuttu. Rakibini Aslı Dertli’nin iki, İnayet Keskin, Emine Gümüş ve Yekta Yılmaz’ın birer golü ile 5-0 mağlup eden Galataspor sezonu 23 puanla ikinci sırada bitirdi. Mersin ekibi play-off oynamaya hak kazandı. Haftanın diğer maçında ise Tarsus Kavaklıspor; Mersin Camspor’u deplasmanda Gülhan ve Elif’in golü ile 1-2 yendi. Camspor’un tek golünü Merve kaydetti. Sezonu Mercanlar 20 puanla 3., Kavaklı 9 puanla 4., Tarsus Gençlerbirliği 6 puanla 5., Mersin Camspor ise 3 puanla son sırada tamamladı.

 

ERDEM: MERSİN’İ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

Galataspor Teknik Direktörü Yunus Emre Erdem, GÜNEY’e yaptığı açıklamada, Yeni kurulmuş bir takım olduklarını ifade ederek “Birkaç maç sıkıntı yaşadık ama Mersin’de grubun en iyi takımı biz idik.  Mersin’i play-offlarda en iyi şekilde temsil ederek elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Biz seneye şampiyon oluruz diye bekliyorduk ama bu sene havayı teneffüs etmek adına buna sarıldık. Takımımız iyi, ortamımız iyi sıkıntımızda yok inşallah başarılı oluruz. 32 takım play-offa kaldı. Elemeli usulü oynanacak play-off sonunda 3 takım 2. Lige yükselecek. Play-off maçlarının ne zaman yapılacağı ileriki tarihlerde açıklanacak” dedi.