“22 yıllık AKP iktidarında ciddi hak kayıpları yaşandı” | Güney Gazetesi Mersin

“22 yıllık AKP iktidarında ciddi hak kayıpları yaşandı”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “22 yıllık AKP iktidarında hiç kimse alın terinin karşılığını alamamıştır. Ciddi hak kayıpları yaşanmıştır.  Çözümsüz bir sistem yaratılmıştır. Çalışanlar açlık sınırının altında asgari ücrete muhtaç edilmiştir” dedi.

“22 yıllık AKP iktidarında ciddi hak kayıpları yaşandı”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kış, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk 1 Mayıs’ı, emek ve alın teri sömürüsünün en yoğun yaşandığı bir süreçte kutlanmaktadır.  Bugün gelinen noktada, emekçi ve işçi kesim aleyhine yapılan düzenlemelerin en başında gelen ülke maalesef Türkiye’dir. Her gün daha da yoksullaşma, önlenemez enflasyon, ekonomik kriz, emekçi düşmanı politikalarla halkımız ayakta kalma mücadelesi vermektedir.  Tam da bu eşikte 1 Mayıs bu sene daha da anlamlıdır. Genç işsizliğin arttığı, çiftçinin, esnafın mağdur edildiği, emeklinin 10 Bin TL’ye mahkûm edildiği, vatandaşa yüklenen vergilerle, zamlarla ekonomik krize çözüm arandığı bir süreçten geçiyoruz” dedi.

Üretenlerin ve çalışanların insanca yaşam hakkının elinden alındığı bir toplum yaratıldığını söyleyen Kış, şu şekilde konuştu:

“22 yıllık AKP iktidarında hiç kimse alın terinin karşılığını alamamıştır. Ciddi hak kayıpları yaşanmıştır.  Çözümsüz bir sistem yaratılmıştır. Çalışanlar açlık sınırının altında asgari ücrete muhtaç edilmiştir. 

Emeklilere ise, asgari ücreti bile çok gördüler. Gelir adaletsizliğinde Türkiye dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Yani milletimizin sırtına binen yükün her geçen gün arttığı bir süreçteyiz.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak işçimizin, emekçimizin, emeklilerimizin, kadınların, gençlerin ve çocukların hiçbir ayrımcılığa, haksızlığa, hukuksuzluğa, ekonomik krize maruz kalmadığı, eşit, adaletli, insan onuruna yaraşır bir toplumsal düzeni kurmaya söz veriyoruz.

Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde başta Mersinliler olmak üzere tüm ülkemizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.”