Vali Pehlivan Yetenek Tarama Testine katıldı | Güney Gazetesi Mersin

Vali Pehlivan Yetenek Tarama Testine katıldı

 Vali Pehlivan Yetenek Tarama Testine katıldı


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile her yıl yapılan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı’na katıldı.

Vali Pehlivan Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yetenek tarama testine katılan ilkokul 3. sınıf öğrencileri ile sohbet etti, başarılar diledi, uygulama ekibinden de yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Pehlivan; “2023-2024 eğitim öğretim döneminde 6 Şubat-14 Haziran tarihleri arasında 3. sınıfa kayıtlı 37 bin 174 öğrencinin yetenek taraması yapılacak. Çocuklarımızın erken yaşlarda sporla tanışması her şeyden önce sağlıklı bir yaşamları olması açısından çok önemli. Yeteneklerinin keşfedilmesi, geliştirilmesi, başarılı sporcuların çıkmasına vesile olunması bu programın diğer önemli bir boyutunu teşkil ediyor. Bütün çocuklarımıza başarılar diliyor, onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Pehlivan’a, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş eşlik etti. (Haber Merkezi)