ÇBK MERSİN | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK MERSİN

Kadın basketbolunun lokomotif kulübü adını, rengini, logosunu değiştirdi:

ÇBK MERSİN


HASAN KÜÇÜK

 

Geçtiğimiz günlerde Mersin’in ev sahipliğinde Avrupa’nın en iyi 4 kadın basketbol takımının katıldığı Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi Final Four (4’lü final) organizasyonunu başarıyla gerçekleştiren Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) isminde, renginde ve logosunda değişikliğe gitti.

Kulübün ismi “ÇBK Mersin” olarak değiştirilirken yeni renkleri “turuncu siyah” oldu. Logosundaki vaşak resmi de revize edildi. ÇBK Mersin Asbaşkanı Ali Adalıoğlu ve Genel Menajer Ender Ünlü düzenlenen basın toplantısında Final Four organizasyonu ve kulübün aldığı son kararları değerlendirdi.

 

ADALIOĞLU: PAMUK ELLER CEBE  

Asbaşkan Ali Adalıoğlu, ÇBK Mersin’in kuruluşundan bu yana finallerin takımı olan ÇBK’yı artık şehrin sahiplendiğini söyledi. “Finallerin takımı neden şampiyon olamıyor?” şeklinde akla soru gelebileceğini belirten Adalıoğlu, “O da gelecek. Süper Lig’de ve Kadınlar Avrupa Ligi’nde her sene final oynadığımız 100 yıllık bir Fenerbahçe kulübü ile karşılaştık. Hem kurumsal olarak hem de ekonomik açıdan bizden güçlü bir yapı. Fenerbahçe’yi yakalayacağımız günler yakındır” dedi.

Son yıllarda Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in sunduğu desteklerinin bundan sonra da devam etmesini beklediklerini anlatan Adalıoğlu şöyle devam etti: “Gerçekleştirdiğimiz organizasyon FIBA ve spor otoriterlerinden dört dörtlük not aldı. Müsabakalar 120 milyona yakın izlenme sayısına ulaşmış. Bu da Final Four’un Mersin’de düzenlenecek bir fuar organizasyonundan çok daha fazla katkı sunduğu anlamına geliyor. Katkı sunan iş insanları oldu. Mersin’de kazanan bu kentte bir yerlere gelenlerin kentin spor, sanat gibi faaliyetlerine yatırım yapması gerekiyor. Pamuk eller cebe diyorum. Bu kulüp Mersin’in kulübü. Bu başarı Mersin’in başarısı olacak.  Hepimizin bu kente karşı sorumluluğu var. FIBA yetkilileri tesisleri gezdiğinde ‘dünyada tek’ değerlendirmesini yaptı. Bu bizi Mersinli olarak gururlandırdı. Konu Mersin sporu ise gerisi teferruattır. Herkes ÇBK’ya sahip çıkmalı.”

 

 

ÜNLÜ: AVRUPA’NIN TEPESİNE YERLEŞTİK

ÇBK Mersin Genel Menajeri Ender Ünlü ise Final Four organizasyonu ile Avrupa’nın tepesine yerleştiklerini kaydederek şöyle konuştu: “Bu Mersin şehrinin yapmış olduğu bir organizasyon. “Mersin Final Four 2024’ olarak geçti. Şehrimize değer kattık, ülkemizi gururlandırdık. Avrupa ve Mersin’in nasıl bir şehir olduğunu, neler yapabileceğini hep beraber gösterdik. FIBA yetkilileri teşekkür mektubu gönderdi. Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katkıları herkesçe malum. Salona 35 milyon liralık yatırım yapıldı. O yatırımlar orada kalacak. Artık her türlü organizasyon yapılabilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tereddüt etmeden 250 bin Euro’yu 2-3 gün içinde meclisten geçirdi. Yenişehir Belediye Başkanımız her türlü konuda destek sağladı.”

Kadınlar Avrupa Ligi’nin şu anda İngiltere kadın futbol liginden sonra dünyada çıkış gösteren ikinci lig olduğuna dikkat çeken Ünlü, “Amerika WNBA önde, daha fazla etkileşim alıyor. Mersin’in uluslararası en büyük markasının ÇBK olduğunu ispatladık. Euro Lig bu yıl, sosyal medyada 69 milyon toplam görüntülenme, 26 milyon video görüntülemesi, 10 bin takipçi ve 2 milyon etkileşim oranına ulaştı. Potansiyel marka değeri olarak 1.4 milyon euro” dedi.

“ŞAMPİYONLUĞA ULAŞACAK BÜTÇEYİ OLUŞTURACAĞIZ”

Finaller oynamalarına rağmen bir türlü şampiyonluğa ulaşamadıklarını vurgulayan Ünlü, “Başkanımız Serdar Çevirgen, Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile bir toplantı yaparak şampiyonluğa ulaşmak için 2 yıllık bir planlama yapıldı. Şampiyonluğu alacak bütçelerin oluşturulacağı müjdesini veriyorum. ÇBK Mersin’in şampiyonluk kazanması için böyle bir planlama yaptık. Kadınlar Ligi’ne en çok yatırım yapan kulübüz” diye konuştu.

“İSMİMİZDE VE RENKERİMİZDE DEĞİŞİKLİK YAPTIK”

Fransız bir şirket ile çalışarak isim, logo ve renk ve oyuncuların giyeceği kılık kıyafetlerle ilgili çalışma yaptıklarını anlatan Ünlü şunları söyledi: “Bunu yaparken kendi değerlerimizi yansıtan unsurlar koyduk. İsmimizde ve renklerimizde ufak bir değişiklik yapıyoruz. İsmimiz bu coğrafyayı kapsıyor. Mersinlilerin sahiplenmesi ve Mersin’in takımı olmamız adına bundan sonra ÇBK Mersin olarak anılmak istiyoruz. CSK Moskova gibi. Bizde ÇBK’sı olsun ama sonunda şehrimizin adı olsun dedik. Bu şehri temsil ediyoruz. Logomuzda yine Toros dağlarında yaşayan vaşak olacak ancak küçük bir revize yaparak cepheden görüntüsüne yer verdik. Turuncu Lacivert olan rengimizi ise en çok Çukurova coğrafyasını ve yakın yerler etkileyen deprem felaketi nedeniyle Turuncu Siyah yaptık.”