Yolun sonu aydınlık | Güney Gazetesi Mersin

Yolun sonu aydınlık

Play Off ilk maçında cumartesi günü TED Ankara Kolejliler’i konuk edecek olan MSK’da ilk hedef yarı final

Yolun sonu aydınlık


HASAN KÜÇÜK

Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) play-off çeyrek final ilk maçında cumartesi günü saat 18.00’de Edip Buran Spor Salonu’nda karşılaşacağı TED Ankara Kolejliler maçının hazırlıklarını sürdürüyor. İkinci yarı tek mağlubiyet alarak normal sezonu 3. Sırada tamamlayarak ev sahibi avantajı yakalayan Carettalarda oyuncuların morali yüksek.

MSK Başantrenörü Can Sevim, Güney’e yaptığı açıklamada, 2. yarı çok iyi iş yaparak aldıkları 1 mağlubiyetle herkesi yenebileceklerini ispatladıklarını söyledi. Play-off’ta şampiyonluğun en büyük favorilerinden birisi olduklarını anlatan Sevim, “Tek hedefimiz süper lige çıkmak. İlk rakibimiz TED Ankara Kolejliler. İlk maçı burada ikinci maçı orada oynayacağız. Seride 2-0 yaparak turu geçmek istiyoruz. Maç maç gitmek lazım. Sonuç olarak bir tane maç kazanmak yetmiyor. Tüm maçları kazanıp yarı finaldeki rakibimizi beklemek istiyoruz” dedi.

“EKSİK VE SAKAT OYUNCUMUZ YOK”

Rakiplerinin son haftalarda formda bir takım olduğuna dikkat çeken Sevim, “Önemli galibiyetler aldılar. Ömer Uğurata ile beraber daha iyi oynayan agresif bir yapıları var. Kolay bir eşleşme değil ama ne olursa olsun biz bu maçın favorisiyiz. Turu da geçeceğimize inanıyoruz. Takımımızda şu an sakat ve eksik oyuncu yok. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Sevindirici bir durum” diye konuştu.

Normal sezonun iki maçında yendikleri TED ekibinin başında o zaman farklı bir antrenör bulunduğunu ifade eden Sevim şunları söyledi: “Şimdi farklı bir sistemle oynuyorlar. İkinci maçta oynadığımız zaman eksiklikleri de vardı. Şimdi o eksiklerinde sahada olacağını varsayıyoruz. Ama önemli olan bizim parkede ne yaptığımız. Biz kendi düzenimiz içinde agresif savunma ile zaten yenemeyeceğimiz takım yoktur. Sahaya çıkıp en iyi performansımızı ortaya koyup turu net bir şekilde geçip ondan sonra yarı finali düşüneceğiz.”