Genç ÇBK büyük düşünüyor | Güney Gazetesi Mersin

Genç ÇBK büyük düşünüyor

Çankaya’yı seride 2-0’la geçen Turuncu Lacivertli kızlar yarı final ilk maçında Fenerbahçe’yi devirip avantajı kapmak istiyor

Genç ÇBK büyük düşünüyor


HASAN KÜÇÜK

 

Basketbol Gençler Ligi Kızlar Kategorisi (BGLK) Final Grubunda mücadele eden Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Gelişim’in genç kızları çeyrek final ilk maçında 6 sayı farkla yendiği Çankaya Üniversitesi’ni deplasmandaki ikinci maçta da 7 sayı farkla 52-59 mağlup etti. Seride durumu 2-0 yapan ÇBK’lı gençler yarı finalde Fenerbahçe ile eşleşti. ÇBK’lı gençler, Fenerbahçe’nin ev sahibi avantajı nedeniyle ile ilk maçını cumartesi günü İstanbul’da oynayacak. İki takım ikinci maçta Mersin’de karşı karşıya gelecek. Seride 2-0 yapan finale yükselecek. Seride eşitlik durumunda 3. maç yine İstanbul’da oynanacak.

ÇBK’lı gençler Çankaya Üniversitesi ile ikinci maçta Ata Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Turuncu Lacivertliler ilk çeyreği 11-15 önde kapattı. İkinci çeyrekte skor üstünlüğünü ele geçiren rakip takım devreye 31-28 önde girdi.

Toparlanan temsilcimiz 3. Çeyreği 44-45 önde tamamladı. Son çeyrekte vites yükselten ÇBK’lı genç kızlar kontrolü tamamen ele geçirerek karşılaşmayı 7 sayı farkla 52-59 kazandı.

ÇBK’da Selin Tekin 16 sayı ve 11 verimlilik puanı ile maçın yıldızı olurken Asya Ülker 14, Eslem Güler 10 sayı ile çift haneye ulaştı.

 

 

DEMİRBİLEK: FİNAL OYNAMAK İSTİYORUZ

ÇBK Gelişim Başantrenörü Halil Demirbilek,  Çankaya Üniversitesi’ni çeyrek final serisinde 2-0 yaparak eleyerek yarı finalde Fenerbahçe ile eşleştiklerini söyledi. İlk maçlarını cumartesi günü saat 14.00’te İstanbul’da ikinci maçı ise evlerinde oynayacaklarını hatırlatan Demirbilek, “Rakibimiz büyük ve tecrübeli bir camia. Yıllardır buralarda oynuyorlar. Bu kategoride şampiyonlukları da var. Bizde 7 yıllık bir kulüp olmamıza rağmen kadın basketboluna büyük bir yatırım yapıyoruz. Bu seviyelere hem takım hem bireysel olarak gelişerek geldik. Final oynamak istiyoruz. Yarı finalde rakibimiz çok iyi bizde çok iyiyiz. Ortada bir maç olacağını düşünüyorum. İlk maç çok önemli. Kazanırsak avantajla başlayacağız” dedi.

Bu ligde oynayan oyuncularının aynı zamanda TKBL’de de mücadele ettiğini hatırlatan Demirbilek “Bu sene TKBL’deki amacımız genç oyuncularımızın tecrübe kazanıp daha fazla gelişmesi idi. TKBL oynamalarının bu lige olumlu olarak çok büyük etkisi oldu. Amacımıza ulaştık” diye konuştu.