“Türkiye’yi yönetmeye talibiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Türkiye’yi yönetmeye talibiz”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart 2024 Seçimlerinde milletin “artık yeter. Şehirlerimizi CHP’li başkanlar yönetsin” dediğini belirterek “Bu bizi şımartmadı. Yerel yönetimlerde ektiğimizi biçtik. Ama bundan sonra artık Türkiye’yi yönetmek için, Türkiye’yi tam demokratik bir toplum haline getirmek, hukukun üstünlüğünü egemen kılmak için, demokrasiyi taçlandırmak, tahkim etmek için, refah toplumu için, hür düşünce için, özgürlükler için yapılacak ilk seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinin adayını cumhurbaşkanı yapacağız” dedi.

“Türkiye’yi yönetmeye talibiz”


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Alanındaki Atatürk anıtına çelenk sundu.

Törene CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de katıldı.

Törende partililere seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kurtuluş Savaşının, emperyalizme karşı mücadelenin vücut bulduğu yer Türkiye Büyük Millet Meclisidir. TBMM, o onurlu çatı, Polatlı’da top sesleri altında, o günün koşulları altında, ülkemizi, milletimizi, emperyalizmin elinden kurtarıp nasıl bağımsız bir toplum haline nasıl dönüştürebiliriz? Demokrasiye giderken attığımız ilk adımı nasıl zenginleştirebiliriz? Bunun üzerine kafa yordu ve bugünleri bize hazırladı” dedi.

 

“YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE CHP’NİN ADAYINI CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”

 

Türkiye Büyük Millet Meclisin “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ifadesinin vücut bulduğu yer olduğuna işaret eden Vahap Seçer, “Tıpkı 31 Mart’ta olduğu gibi egemenliği millet iradesi belirler. 31 Mart bizim için bayramdı. Milletin iradesinin tecelli ettiği gün. Türkiye’de, yurdun dört bir yanında milletimizin artık yeter, CHP’li belediye başkanlarının şehirleri yönetmesini istiyoruz dedi. Çünkü halkçı belediyeciliği gördü. Sosyal belediyeciliği gördü. Milletin derdiyle dertlenen ve çocukları baba şefkatiyle, anne şefkatiyle seven, onlara hizmet için alın teri döken belediye başkanları gördü. Ve yenilerini bu hizmet kervanına ilave etti. Bizler de 5 yıllık emeğimizin, döktüğümüzün alın terimizin, iyi niyetimizin, halka olan sevgimizin ve saygımızın karşılığında halkın desteğini gördük. Sevgisini gördük, güvenini gördük. Bu bize güç verdi. Bu bizi şımartmadı. Sayın genel başkanımızın dediği gibi bu bir zafer değil. Bu bir seçim başarısı. Yerel yönetimlerde ektiğimizi biçtik. Ama bundan sonra artık Türkiye’yi yönetmek için, Türkiye’nin tam demokratik bir toplum haline getirmek, hukukun üstünlüğünü egemen kılmak için, demokrasiyi taçlandırmak, tahkim etmek için, refah toplumu için, hür düşünce için, özgürlükler için milletimizin desteğine ihtiyacımız var. Yerel yönetimlerde aldığımız desteği daha da güçlendirerek, onlara daha da güven vererek yapılacak ilk seçimlerde CHP’nin adayını cumhurbaşkanı yapacağız. Milletin egemenliğini hâkim kılacağız. Başka çaremiz yok. Aynı şeyi söylüyorum: Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

BAYRAMI NAZIM HİKMET ŞİİRİYLE KUTLADI

 

Konuşmasında, önümüzdeki 5 yılda çocukları önceleyen hizmetlere devam edeceklerini de vurgulayan Vahap Seçer, “Siyasiler olarak, başta belediye başkanları, çocuklara sevgimizi retorikte bırakamayız. Önümüzdeki 5 yılda Mersin’e hizmet edeceğiz. Çocukları öne alacağız. Çocuklarımızı seviyoruz. Ama çocuklarımız bize soracak. Başkan amca bizi seviyorsun biliyoruz ama bizim için neler yapıyorsun? Vallahi çok şey yaptık çocuklar. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Vahap Seçer konuşmasını, Nazım Hikmet’in “Güzel günler göreceğiz çocuklar” şiirini okuyarak sonlandırdı.

 

“CHP BELEDİYECİLİĞİNİ DAHA DA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ”

 

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür de “Ekonomik ve sosyal yıkımın yaşandığı bu zor zamanlarda, milletin egemenlik yetkisini kötüye kullanan merkezi iktidardan umudunu yitiren milletimiz, Cumhuriyet Halk Partisini bir umut olarak görmüştür.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın bizlere yüklediği bu sorumluluk bilinciyle bizlere düşen görev, 2019 yılında başlayan başarılı Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliğini daha da güzel hizmetlerle yukarılara taşımak, belediye başkanlarımızla, örgütümüzle hep birlikte omuz omuza çalışarak, artık genel iktidara hazır bir parti olduğumuzu, ülkeyi yönetmeye hazır olduğumuzu halkımıza göstermektir. Ve bugün bayramlarını kutladığımız çocuklarımıza Atatürk’ün gösterdiği yolda modern, demokratik ve refah içinde bir ülke armağan etmektir” dedi.

YILDIZ: “EĞİTİM HAYATINDAN KOPARILAN ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

 

Herkesin bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, dünyada başka çocuk bayramı olmadığına dikkat çekerek, “Çocuklar ülkemizde maalesef en çok ihmal ettiğimiz kesimlerden birisi. Çocukların hak ettiği değeri görmemesi, onların küçük yaşlarda eğitim alması gerekirken yaşamın başka alanlarında olmalarını hepimiz düşünmeliyiz. Özellikle biz belediye başkanlarının bu anlamda yeni bir görev üstlenmesi lazım. Eğitim hayatından koparılmış, çocuk yaşta iş hayatına sürüklenmek zorunda kalmış çocukları bizlerin görmezden gelmemesi ve elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

 TUNCER: “BUNDAN SONRA BAYRAMLAR DAHA GÜZEL OLACAK”

 

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, büyük, küçük herkesin bayramını kutlayarak,  “Bundan sonra bayramlar daha güzel olacak. Türkiye sosyal belediyecilikle tanıştı, daha da ilerleyecek. Bunun en büyük örneklerinden birisi Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Türkiye ikinci bayramı 31 Mart akşamı yaşadı. 4 sene sonraki genel seçimde de Türkiye’nin genelinde; cumhuriyete, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan başkanlarımız ve vekillerimiz olacak” diye konuştu.

 

 

ÖZYİĞİT: “CUMHURİYETİMİZİ TEK ADAM SİSTEMİNDEN ALACAĞIZ”

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak kendilerine barışı öğütleyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür etti. 31 Mart’ta çok önemli bir başarıya imza atıldığını sözlerine ekleyen Özyiğit, “Biz de bu doğrultuda hep birlikte çalışacağız. Kentlerimizi daha yukarıya taşıyacak ve yüceltecek çalışmaları tüm Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Cumhuriyetimizi tekrar tek adam sisteminden alarak; demokratik ve laik hukuk devleti şekline dönüştürecek çalışmaları birlikte yapacağız” ifadelerine yer verdi.