22. Mersin Pediatri Günleri tamamlandı | Güney Gazetesi Mersin

22. Mersin Pediatri Günleri tamamlandı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın düzenlemiş olduğu Mersin Pediatri Günleri tamamlandı.

22. Mersin Pediatri Günleri tamamlandı


MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde, 19 ve 20 Nisan tarihlerinde gerçekleşen 22. Mersin Pediatri Günleri'ne Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Delibaş, Mersin Üniversitesi Hastanesi'ninsin Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, Kongre Başkanı Prof. Dr. Yalçın Çelik, 24. 25. ve 26. Dönem Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Tıp Fakültemizin akademik ve idari personeli, hemşireler ve öğrenciler  katıldı.

Mersin Pediatri Günleri’ni bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, "Mersin Pediatri Günleri ilk kez 1998 yılında Üniversitemiz tarafından organize edilmişti. COVİD-19 pandemisi döneminde verilen zorunlu aranın dışında çok değerli bu bilimsel birliktelik kesintiye uğramadan devam etti. Bugün ise 22. Kongremizde birlikteyiz. Deneyimli kadrosuyla Tıp Fakültemiz düzenlediği bilimsel toplantılarla bölgede öncü olmaya devam etmektedir” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya ise Önceki yıllarda olduğu gibi Mersin için çok önemli, bilgilerin güncellendiği bir buluşma" diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. (Haber Merkezi)