“İkinci 5 yılda çok daha güzel hizmetler olacak” | Güney Gazetesi Mersin

“İkinci 5 yılda çok daha güzel hizmetler olacak”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sözcü TV kanalında Aslı Kurtuluş Mutlu moderatörlüğünde Saygı Öztürk ve Deniz Zeyrek’in sunduğu ‘Başkent Kulisleri’ programının konuğu oldu.

“İkinci 5 yılda çok daha güzel hizmetler olacak”


Mersin’in tarımsal üretimin yoğun olduğu bir bölge olduğuna işaret eden Seçer, “Özellikle kırsalda, partimizin oranı düşük olduğu bölgelerde milliyetçi, milliyetçi muhafazakar ya da seküler milliyetçi kırsal kesim insanın yaşadığı bölgelerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüksek oy alamıyordu. Son seçimlerde kırsal mahalleler oy ortalamamız yüzde 30 civarındaydı. Bu seçimde kırsal mahallelerden yüzde 49 oy aldık. Bu çok ciddi bir yükseliştir. Kent merkezinde zaten oyumuz yüksekti” diye konuştu.

 

 “MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNSANLARA DOKUNUYOR”

 

Sadece merkezde değil, kentin her noktasındaki yurttaşların ihtiyacına yönelik hizmetler gerçekleştirdiklerini söyleyen Seçer, “Köyde yaşayan insan bizden muazzam bir bulvar, cadde istemez ya da kültür-sanat hizmetleri ön planda değildir. Köylü insan düzgün bir yolda ilçe merkezine gitmek ister. Temiz bir içme suyuna ihtiyaç duyar. Sizden sosyal destek ister. Ramazan’da gıda kolisi, hastası varsa ona ilgi ister. Bizim şehir merkezine gelip ailesinden birini ameliyat ettiren bir hasta refakatçisinin kalacak yer hizmeti, misafirhanemiz var. Belediye bunu dahi düşünüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi insanlara dokunuyor. Eğer yüzde 60 oy alabiliyorsanız, bütün bu farklı talepleri olan kesimleri bir potada eritiyorsunuz demektir. Böyle bir tablo ortaya çıkıyor” dedi.

 

 

SON DERECE SAĞLAM VE GÜÇLÜ BİR BELEDİYEYİZ”

 

2019 yılında göreve geldiklerinde devraldıkları belediyenin çok borcu olduğundan söz ederek, şu anda mali disiplinin sağlandığından bahseden Seçer, “Şu anda muazzam bir duruma geldik. Son derece sağlam ve güçlü bir belediyeyiz, mali disiplini sağladık. Bir belediye 2 temel üzerinde yönetiliyor. Bir tanesi insan kaynağı, bir diğeri de finansmandır. Bu ikisini iyi yönettiğiniz zaman sizin yapamayacağınız iş yoktur” diye belirtti.

Gazeteci Aslı Kurtulmuş Mutlu’nun CHP’li belediyelere yönelik engellemeleri sormasına yanıt veren Seçer, “İller Bankası’nın, bakanlıkların ya da Belediyeler Birliği’nin imkanlarından Cumhur İttifakı’nın belediyeleri yararlandı. Biz bu anlamda çok sıkıntılar çektik, Meclis çoğunluğumuz yoktu. Kanunla belirlenmiş gelirlerimizi efektif ve akılcı kullandık. Bir taraftan hizmetlerimizi yaptık, bir taraftan eski dönemin kötü mirasının borçlarını ödedik” diyerek, hükümetten bir destek alamadıklarını kaydetti. Meclis çoğunluğunu elde ettikleri için ikinci 5 yılda daha güzel hizmetler yapacaklarını vurgulayan Seçer, “Anlayışlı bir Meclis var, siyasi saiklerle karar vermiyorlar. İkinci 5 yılda çok daha güzel hizmetler olacak. Mersin, çok zaman kaybetti” diye konuştu.

 

 “MERSİNLİLER BENİ DENETLESİN”

 

Mersin halkına söz verdiğini hatırlatan Seçer, Meclis çoğunluklarının da olduğunu belirterek, “Metro’yu 5 yıl içerisinde bitireceğiz. Tam 47 kilometrelik proje yaptık. Altyapı Genel Müdürlüğü’nden onayını aldık. Bunlar uzun vizyon projeler ama devlete devamlılık esas. Projemiz hazır. İşte öyle marka kent oluyorsunuz ve öyle vizyon ortaya koyuyorsunuz” diye konuştu. Mersin halkına yeni dönemde 3 proje için söz verdiğini söyleyen Seçer, Mersin halkına seslenerek; “Lütfen bunları takip edin ve beni bu konuda sıkıştırın. Bir; raylı sistemler, iki; sosyal konut, üç; çok büyük bir park yapacağım. Bu 3 projeyi takip edin” dedi. (Haber Merkezi)