“Silifke’ye il olma hakkı geri verilmeli” | Güney Gazetesi Mersin

“Silifke’ye il olma hakkı geri verilmeli”

Silifke’nin gerek ekonomik gerekse coğrafi olarak il olma vasfını fazlasıyla taşıdığını söyleyen Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, “İl hakkımız verildiğinde Silifke’nin daha da büyüyüp hak ettiği yere geleceğini düşünüyoruz” dedi.

“Silifke’ye il olma hakkı geri verilmeli”


İLKAY ADALIOĞLU
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Nil RTV mikrofonlarına ilçenin genel durumu ile ilgili bilgi verdi. Kaynar, “Ortasından ırmak geçen, ovasında her türlü bitkinin yetiştiği, her türlü meyvenin yetiştiği, çileğiyle, yoğurduyla meşhur bir bölgedeyiz. Tabi son yıllarda Nükleer Santrale de ev sahipliği yapıyor. Santral aslında Gülnar bölgesinde ama biz hizmet sektörü ve barınma anlamında biz destek veriyoruz. Tarımı, sanayisi, turizmiyle il olmaya çırpınan bir ilçeyiz, 1934’lü yıllarda elimizden alınan il olma hakkımızın geri verilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

“SİYASİ KONJONKTÜRDE HİÇBİR ZAMAN YERİMİZİ ALAMADIK”

 

Silifke’de Taşucu Limanı’nın tekrar devreye girdiğini, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yoğun talep nedeniyle genişleme çalışmalarının başladığını ve 3-4 yıl içerisinde serbest bölge çalışmasının gerçekleşeceğini aktaran Kaynar, Silifke’nin il olma hakkını almasıyla birlikte daha da büyüyeceğini söyledi. Kaynar, “Mersin hiçbir zaman siyasi lobi oluşturamadı. Gerek genel merkezde gerek Türkiye genelindeki siyasi konjonktürde hiçbir zaman yerimizi alamadık. Hatta Erdemli’den bu tarafa çıktığımız zaman batıyı hiçbir zaman dikkate almayan bir anlayış içerisindeyiz. Milletvekili adaylarında, siyasi aday mevzularında da asla dikkate alınmıyoruz. O nedenle artık biz kendi yönetimimizi kendimiz kurma çabası içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇEŞMELİ-TAŞUCU OTOBANI TAMAMLANMALI”

 

Silifke’nin en büyük sorunlarından birinin trafik dikkat çeken Kaynar, Çeşmeli-Taşucu Otobanı projesinin bir an önce tamamlanması gerektiğine dikkat çekti. Kaynar, diğer önemli sorunun ise soğuk hava depolarının yetersizliği olduğunu söyledi.

Kaynar, “Geçmişte diğer bölgelerde soğuk hava deposu adında yapılan yerlerin başka fabrikalara çevrilmesi nedeniyle Tarım Bakanlığı artık soğuk hava depolarına temkinli yaklaşıyor. Tabi ki soğuk hava depolarına çok ihtiyacımız var. Limonumuz bu sene dalında kaldı, soğuk hava depolarımızın yetersizliğinden dolayı. Biz bu sorunu Tarım Bakanımıza da birebir ilettik. Onlar da bu bölge üzerinde bu konuda destek vereceklerini söylediler” diye konuştu.