“Meclisin ortak amacı Akdeniz’e hizmet olacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Meclisin ortak amacı Akdeniz’e hizmet olacak”

Akdeniz Belediyesi yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin konuşulduğu meclis toplantısında Akdeniz Belediyesi eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, ortak amaçlarının Akdeniz’i hakettiği hizmetlere kavuşturmak olduğunu söyledi.

“Meclisin ortak amacı Akdeniz’e hizmet olacak”


ELVAN KONUK

Akdeniz Belediyesi meclis toplantısı Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan yönetiminde gerçekleştirildi.

Gündem maddelerine geçmeden önce konuşan eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, “Önemli bir süreç, tarihi bir dönemeçten geçtik. Genel siyaset bir yana hepimiz Akdeniz Belediyesi’nin meclis üyeleri olarak Akdeniz’e yararlı olabilecek çalışmaları hizmetleri el birliğiyle yapmalıyız. Bu anlamıyla elbette farklı görüşlerimiz ve farklı parti programlarımız olabilir ama hepimizin ortak amacı Akdeniz’in hakettiği hizmetlere, hakettiği projelere kavuşması, diğer ilçelerden geri kalmaması, kalkınmasını sağlamak olacak.  Bu anlamıyla tüm arkadaşlarımızdan önümüzdeki dönemde yaşanabilecek küçük polemiklerin krize dönüşmemesini istiyorum. Bunu da birlikte yapacağız. Önümüzde bayram var, tüm arkadaşlarımızın Mübarek Ramazan bayramını kutluyoruz. Yeni meclis dönemimiz hepimize hayırlı olsun” dedi.

Eş Başkan Nuriye Arslan ise konuşmasında kadın temsilinin önemine dikkat çekti. Arslan, “Halkımızın bize 31 Mart’ta verdiği görev ve sorumluluk bugünden itibaren başlamıştır. Beş yıl boyunca hizmet boyutunda ortak ve demokratik kararlarla halkımıza hakettiği hizmeti sunacağız. Sizlerin de bildiği gibi partimiz biz kadınların genel siyasette ve yönetimlerde eşit temsil düzeyinde yer almasını önemsiyor ve yaşama geçiriyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesini veriyor ve vermeye devam edeceğiz. Kadın temsili yaşamın her alanına sirayet etmeli. Bizler belediyemizi kadın iradesi ve temsili ile toplumda farkındalık yaratarak kentin kadın dinamikleriyle ortaklaşarak yürüteceğiz. Yarın bayram biliyorsunuz, söz almışken halkımızın bayramını da kutlayalım. Halkımızın ve siz değerli meclis üyelerimizin bayramını şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

 

BAŞKANVEKİLLERİ VE MECLİS KATİPLERİ SEÇİLDİ

 

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. DEM Partili Nuriye Arslan ve DEM Partili Özgür Çağlar yapılan oylama ile başkanvekilliğine seçilen isimler oldu.

Ardından meclis katipleri seçildi.  DEM Partili Ruken Savucu ve  CHP’li Hamit Mert Avcı asil, DEM Partili Hikmet Bakırhan ve CHP’li Hamide Bozlu yedek olmak üzere meclis katipliğine seçildi.