“Bayram alışverişini küçük esnaftan yapın” | Güney Gazetesi Mersin

“Bayram alışverişini küçük esnaftan yapın”

Artan girdi maliyetleri ve zincir marketler karşısında iş yapamaz hale gelen küçük esnafın bayramı umutla beklediğini söyleyen Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, yurttaşlara yerel esnaftan alışveriş yapmaları için çağrıda bulundu.

“Bayram alışverişini küçük esnaftan yapın”


İLKAY ADALIOĞLU

Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, ‘küçük esnaftan alışveriş yapın’ çağrısında bulundu. Esnafın artan girdi maliyetleri ve zincir marketler karşısında iş yapamaz hale geldiğini dile getiren Turan, “Esnafımız Bağ-Kur’unu ödemekte zorlanıyor. Zincir marketler bayramda kapalı olsa belki esnaf biraz satış yapıp toparlanabilir. Buradan çağrımız hükümete, zincir marketleri en azından bayramda kapatsınlar” dedi.

Esnafın ekonominin bel kemiği olduğuna dikkat çeken Turan, “Bayram alışverişini küçük esnaftan yap ekonomiye can ver. Esnafımızda ürünler hem kaliteli hem de uygun fiyatlı. Esnafın bayram tadında bir zaman geçirebilmesi için iş yapması lazım. Çünkü esnaf ekonominin bel kemiği. Esnaf olmazsa Türkiye olmaz” ifadelerini kullandı.