Mersin yemin etti | Güney Gazetesi Mersin

Mersin yemin etti

Kırmızı Lacivertliler yarın Karacabey Belediyespor karşısında galibiyet arayacak

Mersin yemin etti


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu, 17 günlük aranın ardından ligin 33. Haftasında çarşamba günü Mersin Stadyumu’nda konuk edeceği Karacabey Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Özcan Kızıltan yönetiminde Mersin İdman Yurdu tesislerinde devam eden çalışmalarda futbolcuların oldukça hırslı olduğu görüldü. Yeni MİY Teknik Direktörü Özcan Kızıltan Güney’e yaptığı açıklamada, çok ağır hava şartlarında oynadıkları ve başında 10 kişi kaldıkları ilk maçta rakiplerine 1-0 mağlup olduklarını hatırlatarak “Çok iyi mücadele ettiğimiz o maçta hakem faciası yaşamıştık. Bulduğumuz net golümüz de verilmemişti. Şansız bir maç yaşamıştık. Artık gelinen noktada rakibimiz geçen hafta son dakikada berabere kalmasa idi play-offu zorlayan bir ekip haline gelecekti” dedi.

“EMİN ADIMLARLA YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

Play-off yolunda 6 maçlarının kaldığını anlatan Kızıltan şöyle devam etti: “Çarşamba günü oynayacağımız Karacabey maçını kazanarak biraz daha emin adımlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Play-offta ev sahibi avantajı için mümkün olduğunca ligi üst sırada bitirmek istiyoruz. Birinci olamıyorsan ikinci, ikinci olamıyorsak üçüncü, üçüncü olamıyorsan dördüncü gibi mümkün olduğu kadar en üst sırada bitirmek gerekiyor. Çünkü üçüncü dördüncü bitirdiğinizde de kendi sahanızda oynama avantajı var. Play-offun ilk maçı tek maç olacak. Onu da düşünerek buradaki maçlarımızı kazanıp ligi daha iyi yerde bitirmek istiyoruz.”

“VERİLEN ARADA YARALARI SARMAYA ÇALIŞTIK”

Bay haftası ve seçimden dolayı verilen arada yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade eden Kızıltan şunları söyledi: “Sakat oyuncularımız yavaş yavaş gelmeye başladı. Sertaç antrenmanla çıkıyor. Erdem Onur Beytaş çalışmalara başladı. Her geçen gün daha iyi oluyor. Durumuna bakarak oynayıp oynamayacağına karar verilecek. Kaleci Yavuz Buğra Boyar sezonu kapadı gibi. Oğuz Özden’in de bir yandan tedavisi devam ediyor diğer yandan kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarına başladı. Burak Bilgen’in de adale sakatlığı vardı. O da düzeldi. Bir sıkıntısı yok. Oynayabilecek. Şu an oynayamayacak durumda olan Oğuz ve kalevi Yavuz var. Sakat oyuncularımızın dönmesi sevindirici. İyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Karacabey maçını kazanarak emin adımlarla yolumuza devam etmek istiyoruz.”

TARAFTARIMIZI MAÇA BEKLİYORUZ

 Kızıltan, saat 15.00’te Mersin Stadyumu’nda oynanacak maça bütün seyirleri beklediklerini kaydetti.