Alkışlar Mersin Üniversitesi’ne | Güney Gazetesi Mersin

Alkışlar Mersin Üniversitesi’ne

Mersinli kızlar İstanbul Basketbol Feneri’ni devirdi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükseldi

Alkışlar Mersin Üniversitesi’ne


HASAN KÜÇÜK

Seçil Kauçuk Mersin Üniversitesi Spor Kulübü (MEÜSK) Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi (KBBL) play-off yarı final serisinin ilk maçında evinde 37 sayı farkla yendiği İstanbul Basketbol Feneri’ni deplasmanda da 2 sayı farkla 55-57 mağlup etti. Final niteliğindeki yarı finalde seride durumu 2-0’a getiren Mersinli kızlar önümüzdeki sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele etmeye hak kazandı. MEÜSK, Çanakkale Belediyespor-Gallardo maçının galibi ile finalde şampiyonluk için parkeye çıkacak. Ancak finalde karşılaşan iki takımda TKBL’de mücadele edecek.

İTO Yakacık Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Mersinli kızlar skor üstünlüğünü ele geçirdiği ilk çeyreği 8 sayı farkla 11-19 önde tamamladı. 2. Çeyrekte de kontrolü elden bırakmayan temsilcimiz soyunma odasına 11 sayı farkla 24-35 önde girdi.

 

MERSİN 3. ÇEYREKTE SKOR ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KAPTIRDI

3. çeyrekte daha etkili olan ev sahibi ekip 4 dakika 15 saniye kala farkı 8 sayıya kadar düşürüp skoru 33-41’e getirmesine daha sonra toparlanan MEÜSK farkı yeniden çift haneye taşıdı. Mersin ekibi skor üstünlüğünü (14-12) kaptırsa da 3. Çeyreği 11 sayı farkla 38-47 önde tamamladı.  

 

MEÜSK SON ÇEYREKTE ZORLANDI

Son çeyrekte savunma sertliğini ortaya koyan ev sahili ekip kontrolü ele alarak MEÜSK’ün serbest atışları sayıya çevirememesinin de etkisiyle maçın bitmesine 2 dakika 15 saniye kala beraberliği yakaladı: (53-53). Yeniden öne geçen MEÜSK karşılaşmayı 55-57 kazandı.    

 

MAÇIN YILDIZI İLAYDA

MEÜSK’te İlayda Tokmak 7 sayı 19 verimlilik puanı oynarken Meliha Ayça 11, Emine Aydan 10 sayı ile çift haneli rakama ulaştı.