Yenişehir’de Türk Sanat Müziği konseri | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir’de Türk Sanat Müziği konseri

Soli Sitesi sakinlerinden oluşan Türk sanat müziği topluluğu, Mayıs ayının ilk haftasında Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde konser verecek.

Yenişehir’de Türk Sanat Müziği konseri


İLKAY ADALIOĞLU

Mezitli'de Kanuni Şef Mehmet Işıl tarafından 2023 yılı Eylül ayında kurulan yaklaşık 60 kişilik Soli Türk sanat müziği topluluğu Mayıs ayında vereceği konserin provalarını sürdürüyor.

Soli Türk Sanat Müziği Koro Şefi Mehmet Işıl, “Soli Türk Sanat Müziği Topluluğu, çeşitli Türk müziği çalgılarının ve vokallerin bulunduğu, Türk müziği sözlü eserleri ve saz eserlerine ait repertuvarın çalışılacağı ardından sahneleneceği, katılımcılardan ve eğitmenlerden oluşan bir topluluktur. Koromuz, seçkin repertuvarı ve etkinlikleri ile Mersin'in kültür sanat hayatına hizmet ederek Türk müziğini en üst düzeyde icra etmek, geliştirmek, yaymak, yaşatmak ve musiki severlerin gönlünde taht kurmayı amaçlamaktadır.  Sanatın güzelliklerini, kültürel faaliyetlerin yararlarını nakşederek topluma faydalı olma gayretindeyiz. Koro çalışmaları, salı ve çarşamba akşamları 18:00-20:00 saatleri arasında Soli sitesinde yapılmaktadır ve tüm musiki severleri bekliyoruz” şeklinde konuştu.