Başarısıyla gururlandırdı | Güney Gazetesi Mersin

Başarısıyla gururlandırdı

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nda İz Eğitim Kurumları öğrencisi Halil Akgül Türkiye 1’ncisi oldu. İz Eğitim Kurumları Yöneticisi İbrahim Kütük, “Bizler İz Eğitim ailesi olarak, MSÜ sınavında yüzbinlerce öğrenci arasından sayısal Türkiye 1.si olan bir öğrenci yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Başarısıyla gururlandırdı


ELVAN KONUK

2024 yılı Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları açıklandı. Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi ve İz Eğitim Kurumları öğrencisi Halil Akgül, sayısal puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Akgül ayrıca, sözel puan türünde 497,43579 puanla Türkiye ikincisi, eşit ağırlıkta da 497,20565 puanla Türkiye ikincisi oldu.

İz Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kütük, başarılı öğrenciyi kutlayarak, “Bizler İz Eğitim ailesi olarak, MSÜ sınavında yüzbinlerce öğrenci arasından sayısal Türkiye 1.si olan bir öğrenci yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Halil Akgül kardeşimizin aynı başarıyı YKS sınavlarında da göstermesini temenni ediyoruz. Bu başarıda emeği geçen, başta ailesi olmak üzere, tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize, okulundaki öğretmenlerine kalpten teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını söyleyen Kütük, “İki yıl önce YKS sınavlarında Türkiye 4. ve 5. Öğrenciler yetiştiren ve her yıl Mersin’de 1. öğrenciler çıkaran, binlerce öğrenciyi üniversitelerin iyi bölümlerine yerleştirme başarısı gösteren İz Eğitim olarak bizler, ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmek adına bundan sonraki süreçte de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Halil Akgül kardeşimize, böyle bir gururu bizlere, ailesine, öğretmenlerine yaşattığı için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.