Mersin’de Nevroz coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de Nevroz coşkusu

Mersin’de Nevroz kutlamaları Tırmıl miting alanında yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı kutlamalarda DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir’in yanı sıra Akdeniz Belediyesi Eş Başkan adayları Nuriye Aslan ve Hoşyar Sarıyıldız katılımcılara hitap etti. Konuşmacıların gündeminde yerel seçimler vardı.

Mersin’de Nevroz coşkusu


 

ABİDİN YAĞMUR


Mersin'de Nevroz kutlamaları sabah saatlerinde Akdeniz ilçesindeki Tırmıl miting alanında başladı. Katılımcılar iki ayrı arama noktasında aranarak içeri alındı.  Binlerce vatandaş yöresel Kürt kıyafetleriyle miting alanına geldi, müzik eşliğinde halaylar çekti.

 

'ŞİMDİ ÖZGÜRLÜK ZAMANI' PANKARTI

 

Bazı katılımcılar Selahattin Demirtaş posteri taşırken çok sayıda katılımcı Amedspor atkıları ve formalarıyla alana geldi. Miting alanında Şimdi Özgürlük Zamanı yazılı pankart açıldı.

Kutlamalarda PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığıyla gönderdiği kutlama mesajını Dem Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan okudu.

Dem Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da kürsüye çıkarak alandakileri Türkçe ve Kürtçe selamladı.

 

“DEM PARTİYİ İLLEGALİZE ETMEK İSTEYENLER BU ALANA İYİ BAKSIN”

 

Dem Parti Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş, “Akdeniz Belediyesini yeniden alacak mıyız? Kayyumu ve kayyum zihniyetini tarihin çöplüğüne gönderecek miyiz? Sandıklardan barışı, özgürlüğü, eşitliği, insan haklarını çıkaracak mıyız? Dem Partiyi tarihe yazacak mıyız” diye seslenirken İl Eş Başkanı Reşat Aşan,  “Dem Partiyi sokaklarda illegalize etmeye çalışanlar bu alana iyi baksınlar” dedi.

 

“ARAMIZA ÖRMEK İSTEDİĞİNİZ DUVARI 31 MART’TA BAŞINIZA YIKACAĞIZ”

 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkan adaylarından Nıuriye Yılmaz, alandakileri Kürtçe konuşmayla selamladı. Eş başkan adayı Hoşyar Sarıyıldız da,  “Ahlaksızca bize saldıranlara buradan hep birlikte seslenelim. Onları altın varaklı koltuklarında sallandıracağız. O koltuklardan indireceğiz onları. Bize terörist diyorlar. Hadi oradan. Bir terörist varsa o da sizsiniz siz. Kürt halkı ne Türke, ne Romona, ne Araba zulmetmemiştir. Ama aramızda duvarlar örmek istiyorlar. Türkü Kürde, Türkü Araba, Arabı Romana kırdırıp aramıza duvar örmek isteyenlere diyoruz ki 31 Mart’ta o duvarları başınıza yıkacağız. Gençlerle, kadınlarla geliyoruz, annelerimizin dualarıyla geliyoruz. Bizden korkun.  Akdeniz’i yeniden alacağız. Akdeniz’i Türkün, Kürdün, Arabın kardeşçe yaşadığı örmek bir kent yapacak mıyız? Aramıza örmek istedikleri o duvarı ırkçıların başına yıkacak mıyız?” ifadelerini kullandı.

 

“ERDOĞAN HARİKALAR DİYARINDA”

 

HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, “Sosyal medya üzerinden bize ahkam kesenler, sosyal medya üzerinden Kürtlüğümüzü sorgulayanlar buraya bakın. Halk burada” dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar da, “Erdoğan harikalar diyarında.  Her kurduğu sözde milletin birliğinden bütünlüğünden söz ediyor. Kürt halkını inkar ediyor. Kültürünü, kimliğini kabul etmiyor. Bütün kazanımlarını hedef alıyor. Ona sorarsanız Türkiye’de, Kürdistan’da her şey güllük gülistanlık. Dostu da yok. Dostu olsa harikalar diyarından uyandıracak, ülkenin ne halde olduğunu görecek. Kürdistan’da bir belediye başkanı diyor ki, bugün Kürt dili konuşuluyorsa, Kürt kimliği varsa AKP sayesindedir diyor. Allah’tan da korkmuyor bunlar. Bugün Kürt diline sahip çıkan, bedel ödeyen Kürt halkıdır. Demokrasiye katkı sunan Kürt halkıdır ve Türkiye halklarıdır. Emeğiniz boşa gitmedi. Bundan sonra da yolumuzu aydınlatmaya devam edecek” dedi.

Uçar, müfettişlerin DBP’li belediyelerde hiçbir yolsuzluk, hırsızlık bulamadığını, buna rağmen belediyelere kayyım atandığını belirtti.

Uçar, 31 Mart’ta Mersin Akdeniz Belediyesi de dahil kayyum atanan tüm belediyeleri yeniden kazanacaklarını ifadelerini kullandı.

 Konuşmaların ardından kutlamalar müzik dinletisiyle sürdü. Kutlamalara katılan binlerce kişi halaylar çekti.